Фахівці Samsung представили технологію повністю твердотільного акумулятора

Фахівці компанії Samsung представили технологію повністю твердотільного акумулятора, який відрізняється підвищеною надійністю і довговічністю.

Нова технологія дозволяє створювати батареї більш великого об’єму. У нових акумуляторах лежать тверді електроліти, які помітно безпечніші від рідких, відзначили в Samsung.

Є у твердотільних батарей і мінуси. Наприклад, літієві аноди, які найчастіше використовуються в повністю твердотільних акумуляторах, схильні викликати ріст дендритів, що може призводити до зменшення терміну служби батареї і зниження її безпеки. Однак, ця проблема також була вирішена дослідниками Samsung. У нових твердотільних акумуляторах в якості анода використовується композитний шар зі срібла і вуглецю (Ag-C) товщиною 5 мкм, який дозволив збільшити енергоємність батареї до 900 Втч / л. 

У результаті реалізації цього проекту ми можемо отримати базову технологію для створення більш безпечних і продуктивних акумуляторів майбутнього. Ми маємо намір продовжити розробку та вдосконалення матеріалів для повністю твердотільних акумуляторів і надалі, – глава проекту Доньмін Їм. 

Головні дослідники проекту. Зліва направо: Юічі Айхара, Ен-Гун Лі та Доньмін Їм

 

Використання срібно-вуглецевого шару дозволяє не тільки збільшити ємність батарей, а й підвищити термін їх служби і загальну безпеку.

За словами представників Samsung, нова технологія в першу чергу буде використовуватися в батареях для електротранспорту. Прототип осередку, який розробила команда, дозволить електромобілю проїжджати до 800 км без підзарядки, при цьому термін служби твердотільного акумулятора передбачає більше 1000 циклів зарядки/розрядки. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.