MIUI 11 отримає нову функцію безпеки

Розробники додатків схильні зловживати доступом до дозволами. Іншими словами запитувати дозволу, не пов’язані з функціональністю їх застосування.

Компанія Google вирішив цю проблему, посиливши правила перевірки додатків для Play Store і оновивши всю систему дозволів для Android 10. В останній версії Android також з’явилася функція безпеки. Вона дозволяє користувачам надавати тимчасовий доступ до GPS додатків, коли вони відкриті.

Як повідомляє XDA, в MIUI 11 тестується нова функція. Вона буде регулювати поведінку додатки для обробки конфіденційних дозволів.

Нова функція безпеки в MIUI 11 називається «Записи поведінки додатки». Служить вона для запису поведінки додатки на вашому пристрої. На даним момент йдеться про двох її особливостях:

По-перше, вона реєструє поведінку програми. Наприклад, коли додаток запускається автоматично або примусово запускає інші програми.
По-друге, вона записує всі дії, які використовуються додатками. Ці дії в MIUI 11 вмикають запис звуку у фоновому режимі, телефонні виклики, доступ до історії викликів, контактам, місцем розташування, текстових повідомлень, файлів і іншими даними.

Після того, як функція «Записи поведінки додатки» буде введена в прошивку вона дозволить наступне:

Ви зможете контролювати, чи одержувати повідомлення, коли конкретне додаток отримує доступ до дозволів або втручається в важливі дії.
Варто зазначити, що не всі функції з бета-тестування потрапляють в фінальне оновлення. Так що функція може і не з’явиться в MIUI 11. Проте, вона безумовно, допоможе не дати розробникам додатків підслуховувати дані користувачів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.