Оновлень не буде: Xiaomi припинила роботу над прошивкою MIUI 12

Компанія Xiaomi щорічно випускає нові операційних системи для своїх смартфонів, підтримуючи всі свої телефони в актуальному стані щонайменше протягом трьох років, а можливо навіть і більш тривалого періоду часу, якщо пощастить. Сьогодні, 22 лютого 2020 року, стало відомо про те, що дана китайська корпорація була змушена припинити роботу над прошивкою MIUI 12, а також над MIUI 11. Ніяких оновлень через це найближчим часом не буде. Піти на такі заходи довелося через коронавируса, тобто через смертельну епідемію в Китаї, через якого велика частина співробітників китайської корпорації Xiaomi в даний час знаходиться в безстроковій відпустці, не маючи можливості відвідувати офіс і виконувати свої робочі зобов’язання.

Про все це повідомляє видання china-review, згідно з даними якого компанія Xiaomi в даний час дозволяє працювати тільки співробітникам, які відповідають за виправлення будь-яких вразливостей і займаються їх пошуком, проте навіть для них робочий день значно скорочений, а перед його початком проводяться спеціальні заходи, спрямовані на перевірку наявності хворих вірусом. Відзначається, що даний бренд в повній мірі виконує приписи китайської влади, згідно з якими на території всієї країни діє карантин, тому, щоб не допустити його порушення, необхідно максимально скоротити чисельність працюючих співробітників і зробити все для того, щоб якомога ширше коло людей не контактував з іншими.

Спочатку Xiaomi планувала налагодити роботу своїх співробітників через інтернет, щоб вони працювали з дому, проте зробити цього в повній мірі не можна, так як керівникам тих чи інших відділів необхідно спілкуватися з безліччю співробітників відразу, ставлячи їм певні завдання кожен день. У підсумку, як наслідок, в даний час велика частина розробників ПЗ знаходиться в безстроковій відпустці, тому робота над прошивками MIUI 11 і MIUI 12 була в повній мірі припинена. Коли вона відновиться ніхто не знає, тому що епідемія в Китаї і не думає вщухати, навпаки розростаючись, захоплюючи все більше населених пунктів в країні. Станом на 22 лютого, кількість хворих вже перевалило за 80 тисяч чоловік.

 

Саме тому, оскільки немає ніякої конкретики, представники Xiaomi не можуть назвати навіть приблизних термінів відновлення роботи над програмним забезпеченням. До тих самих пір, поки вона не почнеться, ніяких оновлень операційної системи MIUI 11 не буде, а анонс і реліз прошивки MIUI 12 через це можуть відкласти, зсунувши його з вересня на жовтень або навіть на листопад, якщо виникне така необхідність. Не варто звинувачувати даного виробника в тому, що він надходить таким чином, тому що бренд дбає про своїх співробітників і робить все для того, щоб забезпечити високий рівень їх захисту. Поки не буде створено ліки від коронавируса, епідемія, найімовірніше, буде поширюватися і далі, заражаючи все більше людей з кожним днем.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.