Sony готова випустить дуже потужні PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro

Компанія Sony займається випуском на ринок ігрових приставок вже більш ніж 25 років, і за такий період часу їй вдалося досягти великих успіхів у цій справі. Доступні зараз у продажу PS4 і PS4 Pro як і раніше є новітніми в своєму класі, проте вони вже сильно застаріли, тому незабаром все дуже сильно зміниться, а станеться це через вихід таких дуже потужних моделей, як PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro. Спочатку всі думали, що японський бренд в нинішньому 2020 році випустить тільки одну консоль, однак в цьому плані все дуже сильно помилилися, так як даний виробник вважав за необхідне створити і запустити в продаж відразу дві моделі, про що повідомив відомий авторитетний інсайдер, який раніше завжди виявлявся правий.

Як стало відомо від японського журналіста Сендз Нісікава, спочатку компанія Sony збиралася випустити тільки PS5, проте вже через кілька років розробки своєї приставки вона зіткнулася з проблемою, вирішити яку ніяк не вдалося. Справа в тому, що для запуску ігор в дозволі 4K UHD при частоті 60 кадрів в секунду необхідно дуже потужне технічне оснащення, а таке стоїть дуже дорого, навіть якщо його максимально здешевити на стадії виробництва. У підсумку, собівартість консолі наступного покоління виявилася занадто високою, і саме тому цей виробник вирішив не гнатися за такий великий продуктивністю в звичайній версії приставки, адже якщо вона буде коштувати занадто багато, купити її собі багато хто просто не зможуть.

Саме так на світ народилася нова PS5 Pro, яка буде коштувати на 50% більше, але при цьому вона забезпечить стабільні 60 fps при дозволі високої чіткості 2160p (4K Ultra HD). За даними журналіста з Японії, компанія-виробник вже випустила обидві консолі в особі PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro, а доступні вони зараз співробітникам бренду для внутрішнього тестування, а також розробникам відеоігор, які створюють для них свої проекти. Втім, навіть не дивлячись на відсутність офіційного анонса, вже зараз є дані про те, чим саме вони відрізняються. Головна відмінність полягає в ціні, тому що звичайна PS5 обходиться в $ 500, тоді як за просунуту конфігурацію просять цілих $ 750, тобто набагато більше.

Усе технічне оснащення в звичайній приставці виявиться заточене під запуск ігор в дозволі Full HD, тоді як Pro-модель виявиться здатна запускати гри в дозволі Ultra HD, тобто в значно вищому. Обидві новинки при цьому підтримують систему трасування променів RTX, динамічної освітлення HDR і комплектуються неймовірно швидкої флеш-пам’яттю, швидкість якої перевищує значення у 2000 МБ / с. Залишилося тільки дочекатися повноцінної презентації компанії Sony, в ході якої вона повинна, якщо журналіст прав, анонсувати відразу дві приставки PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro, причому вийдуть вони на ринок в один день, тобто у покупців з самого першого дня з моменту їх запуску в продаж буде можливість вибрати собі консоль виходячи зі своїх переваг.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.