Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo створять конкурента Google Play

Виробники мобільної техніки Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo планують об’єднатися в «Глобальний альянс розробників послуг» (GDSA – Global Developer Service Alliance). Компанії створять платформу для конкуренції з Google Play, пише Reuters.

Відзначається, що новий сервіс зможе полегшити авторам додатків, ігор, музики і фільмів просування продуктів на зарубіжних ринках. Розробники зможуть завантажувати свої проекти не тільки в Google Play, а й на нову платформу, що дозволить збільшити охоплення аудиторії, а відповідно і прибуток.

Віце-президент мобільного напряму аналітичної фірми Canalys Ніколь Пен вважає, що представники альянсу для просування нової платформи зможуть використовувати свої позиції в різних регіонах. Наприклад, Xiaomi сильна на індійському ринку, Vivo і Oppo в Південно-Східній Азії, а Huawei має віддану аудиторію по всій Європі, відзначила аналітик.

Крім того, на думку все тієї ж Пен, альянс буде пропонувати розробникам більш вигідні умови для заробітку, ніж Google. Однак, чи зможе нова платформа домогтися успіху, поки сказати складно. Раніше подібні ініціативи зазнавали краху, додала Ніколь Пен.

Спочатку запуск конкурента Google Play планувався на березень, однак, є імовірність, що старт буде відкладено через спалах коронавірусу в Китаї. Спочатку сервіс буде запущений в дев’яти країнах.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.