Huawei і Honor заплатять гроші всім власникам смартфонів

Одними з найбільших виробників мобільних пристроїв зараз є Huawei і Honor, причому остання компанія представляє з себе дочірній бренд першої, маючи доступ до всіх його технологій. Продукція від цих виробників електроніки користується вкрай великою популярністю в Китаї, Європі,  Україні, Росії,Казахстані та інших країнах світу, жителі яких її активно купують, причому набувають гаджети з самих різних категорій, починаючи з вкрай дешевих і закінчуючи такими, за які просять дуже великих грошей. Втім, в 2019 році довіру десятків мільйонів людей по всьому світу до даних брендом було дуже сильно підірвано, а сталося це після офіційного звинувачення з боку США.

Американський уряд публічно звинуватило корпорацію Huawei, включаючи її дочірній бренд Honor, в наявності в фірмових мобільних пристроях різних самих різних вразливостей, використовуючи які спецслужби Китаю можуть легко і просто пробиратися в будь-який смартфон і отримувати з нього будь-які дані, роблячи все це звичайно ж не тільки в обхід системи захисту, але ще і без будь-яких слідів для користувачів. Простіше кажучи, як запевняє влада США, даний виробник електроніки є в першу чергу засобом для масової стеження за людьми. Такі звинувачення змусили дуже багатьох людей змінити своє ставлення до цієї корпорації, змусивши відмовитися від використання її фірмової продукції, або ж подальшої покупки її гаджетів.

Щоб вийти із ситуації було прийнято рішення не тільки почати розробляти і розвивати аналоги сервісів Google Play, але ще і, крім того, заплатити гроші всім власникам смартфонів Huawei і Honor, які нададуть допомогу в пошуку і виявленні різних несправностей в програмному забезпеченні. Так, зокрема, китайська корпорація вирішила почати платити гроші всім тим, хто сповістить її про різні пролом у захисті, якщо такі взагалі вдасться виявити. Платити обіцяють дуже великі суми грошей, а анонсували програму заохочення в рамках спеціальної конференції в Європі, яку провела там китайська компанія, запросивши на неї більше сотні відомих хакерів і експертів в області захисту.

Згідно розцінками, найменше грошей можна отримати за незначну неполадку в захисті, тому що за неї обіцяють заплатити 1 000 євро. Якщо оповістити Huawei про проломи середнього рівня, то за неї обіцяють виплатити вже цілих 50 000 євро, тобто в цілих 50 разів більше. За вразливість високого рівня, в тому числі дозволяє обійти захист паролем, платять 100 000 євро, а за критичні неполадки в захисті виплачують 200 000 євро, тобто просто величезну суму грошей. Щоб отримати грошову винагороду потрібно виявити в останній найсвіжішої версії будь-якого ПО компанії, в тому числі Honor, неполадку, після чого повідомити про неї службі підтримки. Про таку нікому не можна повідомляти до моменту, поки вразливість не буде в повній мірі закрита.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.