Ціна Sony PlayStation 5 і Microsoft Xbox Series X здивувала багатьох фанів

Попит на відеоігри стрімко зростає по всьому світу, тобто все більше і більше людей вважають за краще проводити свій вільний час за грою в різні відеоігри. У всьому цьому немає абсолютно нічого дивного або ж дивного, тому що максимально широке коло людей бачить в такому способі проведення дозвілля масу позитивних аспектів. На радість всіх тих, хто любить грати з комфортом, розвалившись на кріслі або дивані, вже незабаром робити це стане можливим з ще більшим задоволенням, тому що в продаж надійдуть ігрові приставки нового покоління, є якими Sony PlayStation 5 і Microsoft Xbox Series X. Вони оснащені за останнім словом техніки, володіючи масою приємних особливостей.

Сьогодні, 29 січня 2020 року, чергове надійне джерело підтвердело відомості про те, що вже в кінці нинішнього року всі бажаючі зможуть собі купити такі ігрові приставки нового покоління, оснащені за останнім словом техніки. Їм приписують цілу масу особливостей, однією з головних серед яких виявиться можливість забезпечувати роботу гри в дозволі 4K UHD (3840 на 2160 пікселів) при частоті 60 кадрів в секунду, а можливо навіть вище. Вперше за всю історію компаній, приставки Sony PlayStation 5 і Microsoft Xbox Series X виявляться схожі один на одного з точки зору апаратної складової, тому що в обох випадках вони будуть побудовані на базі восьмиядерного процесора AMD Zen 2 з шістнадцятьма потоками. Самі чіпсети будуть працювати на архітектурі x86.

 

За рахунок цього розробникам виявиться максимально легко і просто, наскільки це можливо, випустити свої відеоігри відразу на дві ігрових приставки від різних виробників. Втім, є в майбутніх новинках є і такий аспект, який повалить всіх в шок, і це буде їх ціна. Хтось вважатиме її дуже сильно завищеною, а хтось навпаки занадто низькою. Правильним буде другий варіант, так як комп’ютер зі схожою продуктивністю буде коштувати набагато дорожче, ніж ігрова приставка від японської або американської корпорації. За наявними зараз даними, на старті продажів обидві новинки будуть продавати практично за собівартістю, а заробляти гроші їх творці будуть на іграх і аксесуарах.

Так, цінник у консолі, як стверджує видання Gamespot, виявиться практично ідентичним, тобто їх купівля обійдеться приблизно в $ 500 . За такою ціною Sony PlayStation 5 і Microsoft Xbox Series X будуть продаватися в США і без урахування податків, тоді як жителям Європи, США та інших країн світу за дані консолі доведеться заплатити набагато більше грошей, і це реальний факт. Раніше ходили чутки про те, що ці приставки можуть виявитися дорожче на цілих 25% через «торгової війни» між Китаєм і США, однак обидві країни домовилися, що на ігровій індустрії це ніяк не позначиться, тому витрачати зайві додаткові $ 100 – $ 150 покупцям точно не доведеться, а цим все гарантовано залишаться задоволені.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.