Розробники продовжать оновлювати Windows 7 незалежно від Microsoft

Як відомо, з 15 січня 2020 року припинилася будь-яка взагалі підтримка операційної системи Windows 7, в зв’язку з чим тепер всі електронні пристрої на її основі не будуть отримувати ніяких оновлень, як по частині підтримки новітнього технічного оснащення, так і з точки зору патчів для системи захисту. На практиці це означає, що сьома «вінда» стане чимось на зразок бомби уповільненої дії, тому що з плином часу вона буде ставати все більш вразливою, а разом з тим поступово втрачати підтримку актуального технічного оснащення. Проте, підтримка цієї платформи може в повній мірі продовжитися, якщо Microsoft відкриє вихідний код своєї ОС для всіх бажаючих.

Ось уже як багато років Microsoft активно просуває концепцію програмного забезпечення по моделі Open Source, тобто з відкритим вихідним кодом. За її словами, саме за таким ПО стоїть майбутнє, так як у нього є відразу кілька значних переваг. Головне серед таких полягає в тому, що будь-яка людина може взяти участь в розробці програмного забезпечення, запровадивши в нього ті чи інші нововведення. На тлі всієї цієї ситуації Фонд вільного програмного забезпечення (Free Software Foundation) вирішив зібрати підписи 7777 користувачів, після чого направити прохання про відкриття вихідного коду Windows 7 в руки американської корпорації.

За словами розробників, тобто програмістів, якщо вихідний код сьомий «вінди» відкриють, вони зможуть взяти процес підтримки операційної системи Windows 7 в свої власні руки, зробивши так, щоб дана ОС продовжувала отримувати оновлення. Таким чином, як зазначається, компанія Microsoft могла б підтримати свої слова справою, довівши всьому світу, що вона насправді виступає за вихідний код в форматі Open Source. Незалежні розробники запевняють, що американська корпорація від цього ніяк не постраждає, оскільки гроші на цій ОС вона вже не заробляє, а сама по собі вона застаріла на більш ніж 10 років. У той же час, якщо відкрити вихідний код, це дозволить компанії отримати лояльність від десятків мільйонів користувачів.

Компанія Microsoft поки що ніяк не коментує таку пропозицію, а тим часом уже вдалося зібрати понад 3 000 підписів, і це всього за один день. Автори петиції вважають, що є шанс на те, що вихідний код Windows 7 відкриють, і в такому випадку стане можливим випускати для цієї операційної системи оновлення і патчі для системи захисту, а також, крім того, різні модифікації. Складно сказати, чи погодиться американський бренд на таку пропозицію, однак раніше він вже випускав деякі свої утиліти для комп’ютерів в якості вільного програмного забезпечення. Не виключено, що сьома «вінда» стане першою ОС компанії, яка виявиться доступна на правах Open Source всім бажаючим.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.