DxOMark оцінила фотоможливості та відоможливості Sony Xperia 5

Лабораторія DxOMark випустила огляд камери смартфона Sony Xperia 5, представленого у вересні 2019 року на IFA 2019 в Берліні. Субфлагман удостоївся оцінки в 95 балів.

Результат можна порівняти з оцінкою камери Asus ROG Phone II і трохи вище оцінки Apple iPhone 8 Plus (94 бали). Sony Xperia 5 оснащений потрійною тильною камерою з ширококутним і телеоб’єктивами по 12 Мп кожен. Є підтримка запису 4К при 30 fps з HDR, а також оптична стабілізація.

Приклади фото на камеру Sony Xperia 5

 

За фотоможливості DxOMark присудила 101 бал, зазначивши схожі з Xperia 1 результати. Обидва смартфони використовують схожий набір оптики і випущені приблизно в один час. Флагманський Xperia 1 краще в області автофокусу і передачі кольору, але програє по деталізації, нічним і ширококутним знімкам.

Експерти лабораторії відзначили точну експозицію, але обмежений динамічний діапазон камери Xperia 5, особливо у висококонтрастних сценах. При зйомці на вулиці помітний невеликий ухил в рожевий, зате, гарні деталізація і рівень шуму.

При використанні телеоб’єктива помітне сильне шумопоглинання і артефакти, а в портретному режимі зберігається висока різкість, але іноді падає точність розмиття через відсутність датчика глибини. У ПО камери Sony Xperia 5 відсутній спеціальний нічний режим, але фотографії у темний час доби в DxOMark називають прийнятними.

У відео DxOMark присудила 83 бали, знову зазначивши обмежений динамічний діапазон і нестабільність балансу білого. Стабілізація справляється при ходьбі, добре обробляються шуми.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.