Google випустила операційну систему Android 11

Компанія Google займається розвитком платформи Android вже більш ніж 12 років, і за такий період часу їй вдалося досягти вкрай великих успіхів в цій справі. У всьому цьому немає абсолютно нічого дивного, адже цей проект став для неї пріоритетним з тих самих пір, як всі виробники в світі стали випускати на його базі різні моделі мобільних пристроїв, починаючи з вкрай бюджетних і закінчуючи такими, покупка яких багатьом не по кишені. Сьогодні, 19 січня 2020 року, стало відомо про те, що ця американська корпорація вже випустила операційну систему Android 11, тому що така виявилася виявлена ​​на фірмовому смартфоні компанії, про що стало відомо завдяки бенчмарку GeekBench. В такому йдеться про те, що протестований телефон функціонують на базі новітньої платформи, яку поки що ще навіть не представили публічно.

Смартфон, на який виявилася встановлена ​​нова ОС, це Google Pixel 4, тобто новітній з усіх, які випустив «пошуковий гігант». Дана американська корпорація вирішила тестувати нову платформу саме на ньому не просто так, а через те, що він краще за все для цього підходить, володіючи потужним процесором Qualcomm Snapdragon 855 з тактовою частотою 2,84 ГГц і графікою Adreno 640. Доповнено цей апарат 6 ГБ оперативної пам’яті. У одноядерному тесті новинка, працюючи під управлінням новітньої операційної системи, набирає цілих 712 балів, тоді як в багатоядерному – 2181 бал. Показники ці, звичайно, далеко не найвищі, проте мова йде про тестовій збірці нової платформи, тому це цілком нормально. До моменту релізу першої публічної бета-версії продуктивність сильно зросте.

Все це означає, що компанія Google вже випустила операційну систему Android 11, нехай поки що і в альфа-версії. Перебувати в такому стані, постійно доопрацьовуючись, дана платформа буде до березня 2020 року, коли трапиться реліз її першої тестової збірки. Доступ до такої, поза будь-якими сумнівами, отримають всі користувачі, завдяки чому у максимально широкого кола людей буде цілком собі реальна можливість взяти участь в її повноцінному тестуванні, а вестися таке буде протягом багатьох місяців. Очікується, що фінальна версія такої ОС побачить світло вже в вересні, тобто до цього самого моменту ще цілих півроку, і за цей період часу американська корпорація гарантовано встигне доопрацювати свою фірмову операційну систему.

Які конкретно нововведення з собою принесе нова платформа поки що невідомо, тому що її повноцінна презентація трапиться лише в травні 2020 року, тобто через два місяці після релізу демонстраційної першої версії. Першими смартфонами, які будуть оновлені до Android 11, виявляться моделі з лінійки Pixel, тоді як власникам всіх інших телефонів від інших виробників доведеться чекати її релізу відчутно довше, ніж будь-кому ще, і це цілком собі реальний факт. Само собою, що новітня платформа буде поширюватися абсолютно безкоштовно, тобто платити гроші за доступ до неї абсолютно точно не доведеться. Далеко не всі мобільні пристрої з доступних зараз на ринку оновляться до такої ОС, однак багато сучасних моделей з плином часу такий апдейт все ж отримають.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.