Facebook розробляє операційну систему для заміни Android

Facebook найняла одного з авторів Microsoft Windows NT Марка Луковського для керівництва розробкою операційної системи з нуля. Про це повідомляє The Information.

За словами топ-менеджерів соціальної мережі, Facebook не може довіряти ринку або конкурентам, щоб гарантувати собі місце у майбутньому. Створивши власну платформу, компанія втратить залежність від Android, що у модифікованому вигляді використовується в окулярах віртуальної реальності Oculus і розумних пристроях для будинку Portal.

У Facebook повідомили, що зараз сконцентровані на питаннях роботи ОС з AR-окулярами, вивчаючи всі доступні варіанти, починаючи від потенційного співробітництва з іншими компаніями і закінчуючи створенням власної платформи з нуля.

Facebook також нарощує обсяги апаратних розробок, відкривши новий офіс для команди доповненої і віртуальної реальності в Берлінгейм, Каліфорнія. Поряд з Oculus і Portal, ведуться розробки окулярів доповненої реальності під кодовим ім’ям Orion, а також пристрій з інтерфейсом управління за допомогою сили думки.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.