Windows 10 завдала всім нищівного удару в спину

Найбільш поширеною операційною системою на ринку зараз є Windows 10, яка зараз сумарно встановлена ​​на більш ніж 900 млн електронних пристроїв, всі з яких працюють на її базі. Це дуже значна частина від загального числа наявних у світі комп’ютерів, ноутбуків, планшетів, моноблоків і інших гаджетів. Так як дана ОС є такою популярною і оскільки ліцензія для неї стоїть цілих $ 200 (найдешевша з доступних), вона повинна бути просто ідеальною в усіх відношеннях, проте нічого подібного на ділі і близько не відбувається. Більш того, користувачі постійно стикаються з якимись проблемами, на вирішення яких доводиться витрачати час і сили, а часто і купу нервів.

Справа в тому, що компанія Microsoft позбавила багатьох користувачів Windows 10 програмної підтримки, тому що вона заборонила встановлювати такі апдейти. Відтепер власники будь-яких електронних пристроїв не можуть встановити збірки версій 1903 і 1909, а є такі травневим і листопадовим оновленнями, випущеними в нинішньому році. Виною всьому, як стверджує американська корпорація, є додаткове програмне забезпечення. При використанні антивірусів Avast і AVG при спробі встановити оновлення з’являється повідомлення з інформацією про те, що дане програмне забезпечення заважає апдейт ОС до більш нової збірки, в зв’язку з чим продовження даної процедури неможливо.

У цьому ж самому меню, де відображаються такі відомості, також можна побачити напис з пропозицією буквально в один клік видалити антивірус Avast і AVG, після чого відразу ж почнеться процес установки апдейта. За словами Microsoft, дана «проблема» позначена всередині компанії як зовнішня, тому усуватися вона не буде. У зв’язку з цим розробники стороннього ПО повинні внести зміни в свої додатки, щоб вони не заважали власникам комп’ютерів на базі операційної системи Windows 10 оновлюватися до нових версій. Лише таким чином вдасться вирішити цю проблему. При цьому американська корпорація не рекомендує користувачам самостійно вручну встановлювати апдейт, а також використовувати Media Creation Tool, тому що це може привести до неприємних проблем.

Служби підтримки антивірусів Avast і AVG заявили про те, що вони оперативно випустили спеціальний патч для свого ПО, який потрібно встановити на електронний пристрій, після чого виконати його перезавантаження. Слідом за цим проблеми такого роду вже не буде, завдяки чому стане можливим встановити на Windows 10 оновлення May 2019 Update і November 2019 Update, випущені в нинішньому році. Зробити це власникам діючої ліцензії можуть абсолютно безкоштовно, а якщо така вже минула, то доведеться її продовжити, або ж видалити антивірус з комп’ютера, по крайней мере на час установки оновлення. Подібні проблеми в десятій «винде» далеко не рідкість, і всі такі з боку Microsoft можна розцінювати тільки як удар в спину, адже вона створює незручності як для користувачів, так і для сторонніх компаній.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.