Xiaomi випустила безкоштовний офісний пакет Mi Work, а також нові додатки Mi Health, Mi Go, Mi Home і Mi Game

Сьогодні, 22 листопада 2019 року, на території Китаю компанія Xiaomi провела невелику прес-конференцію, на яку пускали журналістів. За рахунок цього вдалося з’ясувати плани бренду на ринку програмного забезпечення на найближчі півтора року, тобто приблизно до першої половини 2021 року. Звичайно, поділилися далеко не всіма подробицями, щоб в майбутньому чимось приємно порадувати фанатів, але багато хто дійсно цінні відомості були розкриті вже зараз. Крім того, що дана китайська корпорація розповіла про прошивці MIUI 12 і про тих нововведеннях, які вона з собою принесе, китайська корпорація повідомила про активну розробку свого власного офісного пакету Mi Work, який вийде вже в наступному році, а складе конкуренцію він Google Docs, Microsoft Office і Apple iWork.

Офісний пакет Mi Work від Xiaomi буде містити в собі фірмові створені з нуля додатки для роботи з документами, таблицями, презентаціями, нотатками і електронною поштою. Простіше кажучи, в нього увійдуть щонайменше п’ять додатків, хоча на ділі таких, швидше за все, виявиться більше. Це програмне забезпечення буде доступно всім абсолютно безкоштовно, що вигідно виділить його на тлі популярного Microsoft Office за використання якого потрібно платити кошти. Відомо, що користувачів чекає підтримка таких форматів файлів, які використовуються не тільки в офісі від Microsoft, але ще і таких от Google, Apple і деяких інших підприємств. Втім, це далеко не все, що чекає користувачів в майбутньому.

Так, компанія Xiaomi задумала зробити свої фірмові програми набагато більш глобальними, ніж просто звичайними програмами для смартфонів. Уже відомо, що в найближчі півтора року будуть запущені повноцінні загальнодоступні платформи, в число яких увійдуть Mi Health для моніторингу активності, Mi Go для любителів подорожей, Mi Home для управління системами «розумного» будинку, Mi Game для любителів відеоігор, а також ще кілька . Всі ці програми доступні і зараз, але вони надають з себе вузькоспеціалізоване програмне забезпечення, тоді як китайська корпорація хоче зробити його повноцінними платформами, використовувати які стане можливим на смартфонах, планшетах, телевізорах і комп’ютерах. Все це буде доступно абсолютно безкоштовно.

На думку Xiaomi, розширення фірмового програмного забезпечення дозволить підвищити рівень його доступності, а це, в свою чергу, позитивно позначиться на привабливості бренду, адже якщо комусь сподобаються її сервіси, то він з високою часткою ймовірності захоче собі купити фірмовий смартфон, планшет, ноутбук або будь-якої іншої гаджет. Швидше за все, офісний пакет Mi Work, а також нові додатки Mi Health, Mi Go, Mi Home та Mi Game, виявляться випущені вже в 2020 році, коли доступ до них отримають всі користувачі, причому як в Китаї, так і в других странах світу . Не виключено, що всі ці нові продукти стануть доступні з релізом MIUI 12, а одна повинна побачити світло ближче до кінця наступного року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.