Білл Гейтс розповів, чому Windows Mobile провалилася

Засновник Microsoft Білл Гейтс звинуватив антимонопольне розслідування Мін’юсту США в тому, що користувачі не використовують сьогодні операційну систему Windows Mobile. Про це підприємець розповів на конференції DealBook, організованій газетою The New York Times.

Немає сумнівів в тому, що антимонопольний позов тільки погіршив становище Microsoft. Без нього ми були б зосереджені на створенні операційної системи для смартфонів, і сьогодні ви б використовували Windows Mobile замість Android.

Гейтс зізнався, що «занадто відволікався» захистом прав Microsoft, поки Android ставав популярним по всьому світу: «Ми були так близькі, а я просто відволікся». «Зараз ніхто не знає про Windows Mobile, але то таке. Кілька сотень мільярдів тут або там», – пояснив він.

Колишній керівник також прокоментував упущену можливість Microsoft стати партнером Motorola для створення смартфонів на базі Windows Mobile. Про які пристрої йде мова, невідомо. Однак, у 2009 році американський бренд випустив лінійку смартфонів DROID з оболонкою Android, яка стала популярною, пояснює видання The Verge.

У 1994 році Мін’юст США уклав угоду з Microsoft, за якою їм заборонили використовувати свою домінуючу роль на ринку операційних систем і тиснути на сторонніх розробників.

Це не перший випадок, коли Гейтс висловив своє розчарування з приводу того, що мобільні амбіції Microsoft не виправдалися. Раніше в червні підприємець зізнався, що операційна система Windows Phone – «мертвонароджена», тому від її розробки довелося відмовитися.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.