Apple попередила власників iPhone 5 про необхідність поновлення iOS

Apple почала попереджати власників iPhone 5 за допомогою спливаючого повідомлення про необхідність оновити операційну систему iOS до 3 листопада. На це звернув увагу портал 9to5Mac.

Без апдейта користувачі втратять ключові функції смартфона, включаючи доступ до електронної пошти, веб-сторінок, сервісів App Store та iCloud. Проблема пов’язана зі скиданням лічильника тижня на супутниках GPS у квітні цього року, що позначилося на роботі додатків, яким необхідні правильні значення дати і часу.

Про необхідність оновлення компанія також написала на офіційному сайті підтримки iPhone. Проблема характерна тільки для iPhone 5, продажі якого почалися в 2012 році. Щоб пристрій працював нормально, його потрібно оновити до останньої версії iOS 10.3.4.

В іншому випадку всі подальші оновлення OTA і резервне копіювання iCloud більше не будуть можливі, так як смартфон просто не зможе підключаться до мереж компанії. У цьому випадку потрібно буде виконати апдейт за допомогою iTunes на ПК або Mac.

За даними Apple, за станом на 15 жовтня тільки 9% усіх активних користувачів з iPhone використовують версії прошивки нижчі, ніж iOS 12. У 2018 року виробник не включив iPhone 5 в список оновлення до iOS 12 – замість цього прошивку отримав iPhone 5s.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.