Google почав враховувати порядок слів у пошукових запитах

Правда поки тільки в англійському сегменті. Корпорація Google поділилася найбільш важливим оновленням пошукової системи за останні п’ять років, яке було реалізовано за допомогою технології машинного навчання.

Нова методика попереднього тренування систем обробки природної мови BERT, представлена ​​компанією в 2018 році, дозволила удосконалити розуміння контексту запитів, а також більш точно знаходити на них відповіді. Так, якщо раніше користувач з США, який бажає побувати в Україні, вводив в Google пошукової запит “2019 USA traveler to Ukraine need a visa”, він його приводив на сторінки, присвячені українцям, які планують подорож в США, а не навпаки, як було б. Справа в тому, що раніше сервіс банально пропускав прийменник “to” в запиті. Зараз же ця проблема не зустрічається. Більш того, фахівці корпорації заявляють, що завдяки BERT кожен десятий запит розпізнається краще.

Відомо, що на даний момент поліпшення доступні тільки для англійської сегмента, однак планується поетапне впровадження оновлених пошукових запитів і на інших мовах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.