Apple має намір наздогнати Amazon і Google в сегменті розумного будинку

Apple збільшила темпи набору інженерів програмного і апаратного забезпечення для розумного будинку, намагаючись надолужити відставання від Amazon і Google. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Команда, яка відповідає за сегмент розумного будинку під керівництвом колишнього технічного директора Mozilla Андреаса Гала, вивчає можливість створення нових пристроїв крім розумної колонки HomePod. З вересня Apple розмістила 15 вакансій для інженерів відповідного напряму.

Кілька років тому Apple розглядала можливість створення широкого спектра аксесуарів, в тому числі модулі для відкривання і закривання дверей і вікон, але ініціатива не отримала розвитку, повідомляє джерело всередині компанії. Однак, компанія може розвинути анонсовану раніше функцію HomeKit Secure Video, що дозволяє зберігати записи з домашніх камер спостереження, і випустити власний пристрій подібного типу.

В асортименті Apple лише один гаджет для розумного будинку – колонка HomePod. На її частку припадає 5% ринку США у порівнянні з 70% частки пристроїв від Amazon і 20% від Google (за даними Consumer Intelligence Research Partners).

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.