Google представила Nest Wifi – гібрид роутера і розумної колонки

Одним з анонсованих пристроїв на презентації Google став пристрій Nest Wifi, який компанія назвала гібридом роутера і розумної колонки. Новинка складається з маршрутизатора і модему випуклої форми, який забезпечує покриття на 25% у порівнянні з попереднім поколінням.

Два гаджета можуть забезпечити доступ до мережі для будинку до ~ 353 квадратних метрів. Система є масштабованою, так що користувачі можуть додати більше модемів. Також, для додаткового покриття працює система Google Wi-Fi, представлена ​​у 2017 році.

У пристрої є голосовий помічник «Google Асистент», тому він фактично може замінити розумну колонку Nest Mini, яку також представили в рамках Made by Google. Для управління своєю мережею Wi-Fi досить просто сказати «Ей, Google, призупинити Wi-Fi».

Нові маршрутизатори Google не підтримують стандарт Wi-Fi 6, але компанія заявляє, що вони у два рази швидші, ніж попереднє покоління з Wi-Fi 802.11ac. Є також Bluetooth Low Energy і підтримка протоколу розумного будинку Thread.

Спеціальний додаток дозволяє ділитися своїм паролем Wi-Fi з гостями, розставляти пріоритети пристроїв, перевіряти швидкість мережі, налаштовувати гостьову мережу та багато іншого.

Корпус маршрутизатора виготовлений на 43% з переробленого пластику, використаного після споживання. Усього доступно три кольори: білий, світло-червоний і синій. У продажу Nest Wifi з’явиться 4 листопада за ціною починаючи від 269 доларів, але тільки в декількох країнах.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.