У Європі хочуть відмовитися від 5G-обладнання Huawei через побоювання в китайському шпигунстві

У Швеції підготували законодавчу базу для цього. У Швеції підготували поправки до закону про постачальників 5G-обладнання. Парламент країни повинен прийняти їх уже найближчим часом. У поправках зазначено, що постачальників обиратимуть міністерство оборони і поліція безпеки. Деякі стверджують, що таким чином влада Швеції хочуть не допустити на свій ринок Huawei.
Якщо бути точніше, то міністерство оборони і поліція безпеки СЕПО визначатимуть умови та критерії для постачальників. Так вони зможуть не допустити на шведський ринок конкретних іноземних постачальників. Журналісти вважають, що поправки до закону спрямовані проти Huawei – світового лідера в області мережевого обладнання.

Справа в тому, що експерти інституту оборонних досліджень Швеції впевнені в загрозу безпеці, яка виходить від китайського виробника. «Мережа 5G буде присутній в усьому суспільстві … Тому неясності, існуючі навколо Huawei, тут просто неприпустимі. Наприклад, багато з того, що стосується власників Huawei, поки знаходиться в тіні », – пояснив один зі шведських фахівців.

Він також нагадав, що китайський закон про розвідку зобов’язує місцеві компанії допомагати спецслужбам в зборі інформації.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.