Nissan показав концептуальний електрокар

Компанія Nissan представила концептуальний автомобіль IMk з електричною силовою установкою. Він займе центральне місце на стенді марки на Токійському автосалоні. Машина обладнана голографічними дисплеями і технологією доповненої реальності.

Мета Nissan IMk – продемонструвати нову філософію дизайну Timeless Japanese Futurism (Вічний японський футуризм). Концепція заснована на простоті і природності традиційного японського дизайну, поєднанні плавних ліній і точковому використанні характерних для країни мотивів. Наприклад, мідне забарвлення кузова відсилає до ремісників, які працюють з цим матеріалом, а обробка елементів обваження – до мідзухікі, давнього мистецтва в’язання декоративних вузлів з рисового паперу.

Для обробки салону використовується тканина і дерево – планки в нижніх секціях дверей наслідують японську столярну техніку kigumi. На передній панелі IMk немає ніяких фізичних органів управління: всі кнопки – сенсорні, а для виведення інформації використовуються два «літаючих» голографічних дисплея.

Інформації про технічну начинку автомобіля Nissan не повідомляє.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.