Як встановити сервіси Google на Huawei Mate 30 Pro

Huawei представила серію смартфонів Mate 30 в середині вересня. Вони потраплять власникам без пакета сервісів Google, включаючи магазин додатків Google Play – так вирішив уряд США, наклавши на китайську компанію санкції.

Але кмітливі користувачі вже знайшли спосіб установки відсутніх додатків без розблокування завантажувача та інших складних маніпуляцій.

Для цього буде потрібно завантажити додаток 谷 歌 服务 助手 (Google Service Assistant), натиснувши на синю кнопку на цьому сайті. Це неофіційний сервіс, який не має відношення до Google або Huawei безпосередньо.

Смартфон запропонує дозволити встановлення додатків з невідомих джерел. Google Service Assistant також попросить дозволу на доступ до файлової системи пристрою і установку адміністратором пристрою. Інтерфейс програми доступний тільки англійською мовою, але інтуїтивно зрозумілий.

Після отримання доступу додаток завантажить пакет Google Mobile Services і Google Play. Кнопка внизу стане синьою, після натискання на неї почнеться установка, якщо бути точнішими, оновлення сервісів-заглушок, які залишила Huawei в прошивці.

Після установки автор рекомендує перезавантажити смартфон. Усі сервіси Google почнуть працювати в нормальному режимі, крім того, через Google Play можна буде докачати відсутні додатки від компанії.

Тепер можна видалити додаток Google Service Assistant. Для цього потрібно пройти в Налаштування> Безпека> Додаткові настройки> Адміністратори пристрою, знайти додаток з ієрогліфами і натиснути «Відключити», а потім видалити його як зазвичай.

Важливо: за наслідки будь-яких маніпуляцій зі смартфоном відповідальність несе його власник.

Одні джерела повідомляють, що у них не запрацювала платіжна система Google Pay через відсутність сертифікації смартфона в Google, інші звітують про повну працездатність.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.