У нових смартфонах Huawei немає Google

Учора відбулася презентація флагманських смартфонів Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro, але вони позбавлені сервісів і додатків Google. Генеральний директор зі споживчого бізнесу Річад Ю пояснив таке рішення.

«Ми не можемо використовувати ядро Google Mobile Services (GMS), але у нас є Huawei Mobile Services (HMS). Через заборону США ми не можемо встановлювати сервіси Google на наші сьогоднішні смартфони. Це змусило нас використовувати ядро HMS із магазином додатків AppGallery на пристроях серії Mate 30», – пояснив Річард Ю.

Виробники смартфонів та інших пристроїв під управлінням Android можуть використовувати сервіси Google тільки після отримання ліцензії від пошукового гіганта. Однак, у зв’язку із санкціями американської влади щодо Huawei, Google відмовилася сертифікувати нові смартфони.

Замість Google Play на нових смартфонах буде доступний фірмовий магазин додатків AppGallery, а сервіси Google замінені на власні аналоги. Правда, Huawei Mobile Services на даний момент підтримують близько 45 тисяч додатків. Для порівняння, в Google Play в 2018 році було близько 3,6 млн додатків. Щоб виправити це, китайська компанія інвестувала мільярд доларів в залучення розробників і розвиток HMS.

Поки незрозуміло, з якими обмеженнями можуть зіткнутися майбутні користувачі нових смартфонів Huawei через відсутність сервісів Google.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.