Huawei Mate 30 Pro знімає в 7680 fps

Компанія Huawei офіційно представила свої нові флагманські смартфони Mate 30 і 30 Pro. Через санкції США вони позбулися встановлених сервісів Google, але всеодно працюють на базі Android 10 з фірмовою оболонкою EMUI 10. Скачувати додатки можна буде через фірмовий магазин додатків AppGallery.

Обидва смартфони отримали сканер відбитків пальців в екрані та найновіший і топовий процесор компанії – Kirin 990 з багатошаровою системою охолодження на теплових трубках.

Топовий Huawei Mate 30 Pro отримав 6,53-дюймовий екран-водоспад з кутом вигину 88 градусів і співвідношенням сторін 18.4: 9. Панель виконана за технологією OLED, вона має роздільну здатність 2400 × 1176 пікселів і підтримкою DCI-P3 HDR. Кнопок регулювання гучності немає, для цього служать вигнуті межі дисплея.

У верхній частині розташовується виріз із фронтальною камерою на 32 Мп (f / 2.0) і 3D-системою розпізнавання обличчя, яка також може використовуватися для управління смартфоном за допомогою жестів на відстані, без торкання до екрану. Розмовний динамік на фронтальній панелі відсутній, використовується технологія Acoustic Display, яка передає звук прямо через поверхню дисплея.

Ще одна фішка – смартфон може відстежувати положення голови і розуміти, коли варто розгорнути дисплей, а коли це робити не потрібно, навіть якщо людина лежить. Якщо ж на смартфон, крім власника, буде дивитися хтось сторонній, то він не покаже текст повідомлень.

Основна камера складається з чотирьох модулів. Основний модуль назвали Cine Camera, він має роздільну здатність 40 Мп (f / 1.8) і служить для відео. Підтримується 4K HDR зйомка в 60 fps і супер-уповільнена зйомка зі швидкістю 7680 fps в HD-дозволі (до цього рекордом у смартфонах була зйомка в режимі 960 fps). Фокусна відстань складає 18 мм, що ширше звичних 24-28 мм у основних камер смартфонів. Є підтримка оптичної стабілізації.

Також, підтримується ефект боке (розмиття фону) під час зйомки відео і тайм-Лапси в 4K з можливістю настройки частоти кадрів і тривалості.

Другий RYYB сенсор на 40 Мп (f / 1.6) для зйомки фото отримує на 40% більше світла в порівнянні зі стандартними RGGB камерами. Розмір сенсора становить 1 / 1.7 дюйма, ISO 409 600. Третьою камерою є телефото модуль на 8 Мп (f / 2.4) з підтримкою триразового оптичного зума, п’ятикратного гібридного або тридцятикратного цифрового. Останній модуль – це датчик глибини для зйомки портретів.

Смартфон оснащений 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ вбудованої пам’яті. Ємність акумулятора становить 4500 мАг. Буде доступна версія без підтримки 5G і з підтримкою 5G. Для якісного прийому сигналу і роботи в різних частотних діапазонах у смартфон встановили 21 антену. Корпус смартфона захищений за стандартом IP68 – він витримує занурення на глибину до 1,5 метри протягом півгодини.

Huawei Mate 30 отримав більш компактний 6,62-дюймовий OLED дисплей з роздільною здатністю 2340 × 1080 пікселів і співвідношенням сторін 19,5: 9. Ємність акумулятора теж скромніший – 4200 мАг. Обсяг оперативної пам’яті становить 8 ГБ, вбудованої пам’яті доступно 128 ГБ. Вологозахист корпусу відповідає стандарту IP53.

Основна камера складається з трьох сенсорів: основного на 40 Мп (f / 1.8), ширококутного на 16 Мп (f / 2.2) і телефото на 8 Мп (f / 2.4) з можливістю триразового оптичного зума, п’ятикратного гібридного або тридцятикратного цифрового. Також, є система лазерного фокусування і оптична стабілізація. Mate 30 може записувати уповільнені відеоролики з частотою 960 fps в HD-розширенні. Розширення фронталки – 24 Мп (f / 2.0).

У обох смартфонах є підтримка швидкої провідної зарядки потужністю 40 Вт і бездротової зарядки потужністю 27 Вт. Є й третя функція реверсивної зарядки – сам смартфон може заряджати інші пристрої бездротовим способом.

Серед інших особливостей обох моделей: слот для двох СІМ-карт і картки пам’яті NanoSD, сучасний роз’єм USB Type-C і модуль NFC для безконтактних платежів. Mate 30 Pro додатково підтримує роботу з фірмовим стилусом M Pen, що розпізнає 4096 ступенів натискання (продається окремо).

Передбачено чотири варіанти кольору смартфонів і два варіанти з еко-шкіри.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.