Засновник Huawei розповів про перехід компанії в «бойовий режим»

19 серпня США продовжили тимчасову ліцензію Huawei на роботу з американськими компаніями ще на 90 днів, до 19 листопада. Одночасно президент США Дональд Трамп публічно зробив гучну заяву, що «Huawei – це реальна загроза національній безпеці, і США не бажають вести будь-яких справ з китайською компанією». Зрозуміло, що китайський гігант відреагував на це. У розпорядженні Reuters виявилася копія звернення Жень Чженфея, засновника і генерального директора Huawei.

Лідер Huawei звернувся до співробітників із закликом сконцентруватися на роботі з метою виконання плану продажів, так як компанія переходить в спеціальний «бойовий режим» для виживання в умовах кризи. В інтерв’ю Associated Press він заявив про плани зосередитися на «найбільш конкурентоспроможній продукції», але деталей не повідомив.

«Компанія опинилася на межі життя і смерті. Якщо ви не можете працювати, поступіться місцем нашому танку. А якщо ви згодні вийти на поле бою, то можете прив’язати мотузку до танку і витягнути його за собою – саме такий настрій має бути у кожного».

цитата з обігу Жень Чженфея до співробітників

Глава також розповів про нові заходи, які компанія має намір зробити, щоб мінімізувати негативний ефект від американських санкцій. Зокрема, Huawei збільшить витрати на виробниче обладнання, щоб забезпечити безперервність поставок необхідних комплектуючих після закінчення ліцензії США. Також, Huawei планує оптимізувати внутрішню управлінську модель, позбутися зайвих посад і понизити в посаді неефективних менеджерів.

«У першій половині року нам вдалося продемонструвати відмінні результати. Імовірно, це обумовлено підтримкою наших китайських клієнтів і їх своєчасними платежами, що призвело до збільшення грошового потоку, але це не відображає реальний стан справ.

Через 3-5 років в Huawei буде текти нова кров. Після того, як ми переживемо найважчий час в історії, народиться нова армія. Для чого? Щоб домінувати у світі ».

Жень Чженфей, засновник Huawei.

У Huawei розраховують стати повністю незалежними від американських технологій вже до 2021 року.

Нагадаємо, на нещодавній конференції розробників Huawei Developers Conference 2019 компанія представила свою операційну систему під назвою HarmonyOS, яка виділяється мікроядром і розподіленою архітектурою, що дозволяє легко адаптувати її під різні потреби. Одночасно в Китаї представили Honor Smart Screen – перший розумний телевізор Honor і перший у світі пристрій на HarmonyOS. У Huawei говорять, що поки не планують використовувати HarmonyOS в смартфонах, але за останній час було чимало повідомлень, що майбутня лінійка флагманських смартфонів Huawei Mate 30 в Китаї вийде під керуванням HarmonyOS.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.