США продовжать ліцензію Huawei ще на 90 днів

Уряд США продовжить ліцензію Huawei ще на 90 днів – тепер вона закінчиться 19 листопада. Про це пише новинне агенство Reuters з посиланням на рішення глави Мінторгу Уїлбура Росса.

Відстрочка дозволить китайському виробникові купувати поставки у американських компаній. У заяві департаменту говориться, що продовження на 90 днів призначене для того, щоб надати телекомунікаційним компаніям по всій Америці необхідний час для переходу від обладнання Huawei, з огляду на «постійну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці».

Ми даємо їм ще трохи часу для того, щоб від цієї залежності позбавитися.

Росс також сказав, що США додає в «чорний список» ще 46 філій Huawei, яким фактично забороняється вести бізнес з клієнтами з США. Тепер загальна кількість налічує більш ніж 100 офісів китайської корпорації, на яких поширюються обмеження.

У список входять філії Huawei в Аргентині, Австралії, Білорусі, Китаї, Коста-Ріці, Франції, Індії, Італії, Мексиці та багатьох інших країнах. 

На минулих вихідних Дональд Трамп заявив про триваючі торгові переговори з Китаєм, заявивши, що США не хочуть вести бізнес з Huawei. Адміністрація США звинувачує Huawei у співробітництві з військовими і розвідкою КНР і можливим стеженням за клієнтами. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.