Google попередив користувачів про небезпеку встановлення деяких популярних додатків для Android

Кожен виробник електроніки прагне зробити так, щоб його продукція стала якомога більш привабливою в очах покупців, адже, це прямий шлях до успіху. Саме тому всі бренди не використовують якісь свої власні ОС, а користуються платформою Android від Google, для якої вже існують мільйони самих різних додатків, призначених для вирішення будь-яких завдань. Американська корпорація, яка створила її, завжди боролася за свободу слова і різні права людей, але тепер її думка щодо тих чи інших речей сильно змінилося, і багато хто дуже сильно здивований, адже, ніхто не очікував нічого подібного.

Як стало відомо, компанія Google суворо заборонила популярні додатки для смартфонів, планшетів і будь-яких інших пристроїв на Android. Оскільки, на саму операційну систему вона не може повністю вплинути, було прийнято рішення поступити іншим способом. Певні програми та ігри просто заборонили в магазині Google Play, куди всі розробники більш не можуть відправляти повідомлення, а будь-які вже існуючі звідти були видалені. Під заборону потрапила така ПЗ, яке призначене для замовлення різних наркотиків легкої дії, на зразок марихуани. Такі за останні кілька років легалізували не лише в багатьох штатах США, але ще і в ряді країн світу.

Після зняття заборони на такі місцеве населення стало проявляти до них величезний інтерес, ніж вирішили скористатися сторонні розробники. Так, зокрема, вони створили і запустили спеціальні програми для Android, а іноді й цілі сервіси зі своєю службою доставки. Такі дозволяють замовити наркотики додому або куди-небудь ще, причому абсолютно законно. Оскільки, такі коштують не дуже дорого, творці подібного ПО заробляли мільйони доларів щомісяця. Проте, Google порахувала, що магазин G Play – це не місце для такого контенту, в зв’язку з чим вона вирішила його повністю заборонити. Під удар потрапили навіть такі популярні магазини, як Eaze і Weedmaps.

Спочатку вони не хотіли видаляти наркотик тетрагідроканнабінол (марихуана та інші) з асортименту доступних для покупки товарів, але коли Google пригрозила видаленням даного ПЗ з популярного магазину відповідно до нових правил, ці програми були швидко оновлені, у зв’язку з чим користувачі таких втратили можливість купувати наркотики на Android. У майбутньому американська корпорація лише продовжить боротися з такими, роблячи правила додавання додатків у магазин G Play більш строгими.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.