Новий режим в прошивці MIUI 11 збільшує час автономної роботи до 10 днів

Як відомо, головна проблема всіх сучасних смартфонів в тому, що вони дуже швидко розряджаються. Відбувається це, як правило, під кінець робочого дня, а самі «живучі» звичайні мобільні пристрої здатні пропрацювати на одному заряді до пізнього вечора. Втім, при будь-якому розкладі, заряджати телефон доводиться щодня, що створює певні незручності, але до таких всім вже давно звикли. Китайська корпорація Xiaomi знайшла вихід з цієї ситуації, додавши в прошивку MIUI 11 спеціальний новий режим економії енергії, при використанні якого час автономної роботи збільшується до 10 днів.

Простіше кажучи, телефон зможе працювати на одному заряді акумулятора в десять разів довше, ніж будь-коли раніше, і у цього звичайно ж є цілком собі реальні причини. Розробники створили для MIUI 11 спеціальний режим суперенергосбереженія, як вони самі його називають. Суть такого зводиться до того, що на 10%, що акумулятора мобільний пристрій зможе пропрацювати більше доби. Виходячи з цього очевидно, що якщо включити такий при повному заряді батареї, телефон пропрацює не менше 10 днів. Звичайно, навряд чи кому-то це буде потрібно на постійній основі, але під час подорожі подібна опція може бути дуже до речі.

При використанні нового режиму телефон відключає всі фонові процеси, в зв’язку з чим стає можливо тільки здійснювати голосові дзвінки, відправляти SMS-повідомлень та виконувати деякі інші прості дії. Вимикається буквально все, починаючи від GPS і закінчуючи вібромотора. Іншими словами, енергія витрачається тільки на роботу дисплея і на виконання базових завдань, тоді як більша частина елементів смартфона просто відключена. При цьому на дисплеї, під часом і датою, можна побачити інформацію про те, скільки в такому режимі телефон зможе пропрацювати. Так, 10% вистачить на цілу добу.

Включати такий режим можна буде завжди, в зв’язку з чим стане можливим все 100% заряду батареї провести саме з ним, що дозволить не заряджати смартфон Xiaomi або Redmi більш ніж один тиждень, а про таке зараз можна тільки мріяти. Нововведення зараз активно тестується, а велика увага йому приділять під час анонса прошивки MIUI 11, який повинен статися вже наступного тижня – 15 серпня 2019 року. Нововведення, швидше за все, з’явиться тільки на телефонах з OLED-екраном, тому що на будь-яких інших реалізувати його настільки ефективно можна, так як IPS-матриця при відображенні темних кольорів споживає занадто багато енергії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.