«Google Карти» стануть кориснішими для мандрівників

Google анонсувала ряд нововведень, які з’являться в найближчі тижні в мобільних додатках «Карти». Компанія переносить функціональність із сервісу для мандрівників Google Trips, який припинив роботу на початку серпня.

У розділі «Ваші місця» з’явилася вкладка з майбутніми поїздками. У ній буде агрегуватися вся інформація про заброньовані перельоти і житло, причому до неї доступ збережеться навіть без мережі.

Google вже кілька місяців тестує функцію «Живі карти», яка за допомогою ARCore і ARKit оживляє пішу навігацію по місту: в реальному світі з’являються віртуальні стрілки і покажчики. Тепер бета-версія «Карт» підтримує всі пристрої на iOS та Android, які працюють з технологіями доповненої реальності.

Функціональність пошуку закладів розширена: з’явилися рекомендації на основі призначених для користувача переваг, список популярних страв в меню і можливість забронювати столик прямо через «Карти».

Останнє нововведення – нова «Хронологія». Якщо у смартфоні включено визначення місцеположення, а в записі Google – збір даних про нього, то в «Картах» фіксуються всі пересування користувача. Тепер всі відвідані місця можна відсортувати за категоріями, скласти власний список точок і поділитися ним з іншими.

Нові функції з’являться на смартфонах iOS і Android в найближчі тижні.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.