Xiaomi додала в MIUI 11 функцію, яка рятує життя

Попит на гаджети компанії Xiaomi зростає з кожним днем, а відбувається це в зв’язку з тим, що все більш широке коло людей віддає перевагу таким використовувати. На тлі всього цього даний виробник електроніки робить свої фірмові електронні пристрої більш привабливими в усіх відношеннях. Так, зокрема, він додав в прошивку MIUI 11, презентація якої відбудеться вже в найближчі два місяці, спеціальну нову функцію, яка рятує життя, причому не одну, а таку сотень або навіть тисяч чоловік. Нововведення поки що є тільки в тестовому режимі, але до моменту релізу остаточного билда нової ОС таке почне працювати стабільно.

Китайська корпорація Xiaomi в соцмережі Weibo розповіла про нову функцію, яка з’явилася в MIUI 11. Це спеціальна функція, а призначена вона для оперативного отримання інформації про ті чи інші техногенні катастрофи, що загрожують життю. Такими є землетруси, повені, виверження вулканів та інші події, здатні привести до загибелі людей. У разі, якщо власник смартфона знаходиться в області ризику, на його телефоні миттєво відобразиться величезна оповіщення на весь дисплей, яке перерве виконання будь-якого завдання, а відключити його можна буде лише через 10 секунд.

Подібним чином розробники вказують на важливість інформації, тому не помітити її виявиться просто неможливо. Нововведення з’явиться не тільки в китайській версії прошивки MIUI 11, але і в такий для глобального ринку. У зв’язку з цим подібне нововведення виявиться корисним не тільки для місцевих жителів, але ще і для мандрівників, тому що такі зможуть оперативно отримувати відомості про наближення загрозі. При цьому, по можливості, смартфон Xiaomi буде давати поради про те, де краще сховатися, показуючи маршрут до найближчого притулку.

 

Нова функція вже тестується в Китаї, а її офіційний повноцінний реліз трапиться з виходом прошивки MIUI 11. Нова можливість працює на базі GPS і A-GPS, однак для її роботи також потрібне підключення до інтернету. За рахунок такої зв’язки досягається високий ступінь точності, а це, в свою чергу, дозволяє максимально точно виявляти коло людей, які перебувають під загрозою. Сповіщення про техногенну катастрофу будуть показуватися відразу після того, як така інформація виявиться розкрита офіційною владою. Простіше кажучи, якщо це трапиться за 12 годин до повені, то і китайська корпорація сповістить про це за такий період часу, щоб у користувачів гаджетів Xiaomi був час на те, щоб в повній мірі підготуватися до майбутньої катастрофи.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.