Intel представив 10-е покоління процесорів для ноутбуків

Intel розкрив нові подробиці про процесори Ice Lake для ноутбуків. Їх вже показували на виставці Computex в кінці травня.

Вендор планує випустити відразу 11 нових чіпів: від двоядерного Core i3 до чотирьохядерного Core i7. Вони засновані на новій 10-нанометровій архітектурі Sunny Cove. Цього разу Intel ускладнив номера моделей (наприклад, Core i7-1068G7): в них зашифровані коди трьох варіантів інтегрованих графічних процесорів (ДП).

Нова графіка Iris Plus з обчислювальною потужністю в 1 терафлоп впорається з не самими вимогливими іграми в 1080 пікселів. Процесори з таким ДП отримали приставки G7 в назві моделі – там 64 обчислювальних юніта. Процесори з тегом G4 отримають 48 юніта, а чіпи G1 – 32.

Процесори Y-Series підійдуть для тонких, але продуктивних ноутбуків. Лінійка U-Series орієнтована на ультрабуки, як, наприклад, Dell XPS 13.

Найпотужніші процесори Intel 10-го покоління розганяються до 4,1 ГГц. Виробник стверджує, що архітектура Sunny Cove може обробляти на 18% більше команд за такт, ніж раніше. Також, зріс розмір кеша L1 і L2. 

Очікується, що в найближчі місяці Dell, Acer та інші виробники випустять ноутбуки на процесорах 10-го покоління.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.