Huawei випустить два процесори в цьому році

Видання Nikkei Asian Review повідомляє, що до кінця 2019 року Huawei випустить два флагманських процесора – Kirin 985 і його поліпшену версію з інтегрованим 5G-модемом.

Якщо компанії вдасться реалізувати задумане, то Huawei випередить Qualcomm у випуску першого у світі інтегрованого чіпсета з підтримкою мереж п’ятого покоління. Інтегрований чіп Qualcomm 5G буде випущений тільки в першій половині 2020 року.

Анонс чіпа Kirin 985 очікується разом з флагманською лінійкою Huawei Mate 30, презентація якого намічена на початок осені. Другий чіп вийде ближче до кінця року в спеціальній версії смартфона Mate 30.

Також, видання повідомляє, що Huawei поставила перед собою агресивну мету з продажу 10 мільйонів 5G-смартфонів до кінця року. Велика частина цих продажів повинна бути забезпечена першим смартфоном Huawei з 5G – Mate 20 X 5G, який вже продається у Європі і надійде в продаж в Китаї в серпні. На початку місяця Huawei сертифікувала в Китаї чотири 5G-смартфони. Для порівняння, у більшості конкурентів в арсеналі всього один смартфон з підтримкою 5G. 

У 2018 році Huawei перша у світі анонсувала процесор, виконаний за 7-нанометровим техпроцесом. Чіп Kirin 980 був анонсований на початку вересня в рамках виставки IFA 2018 у Берліні.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.