Нові MacBook Pro і MacBook Air отримають «невбиваєму» клавіатуру

Ось уже як понад три роки компанія Apple намагається вирішити проблему, яку створили її власні інженери. У гонитві за мінімальною товщиною корпуса була розробила клавіатура під назвою «метелик», відрізняється яка від звичайної тим, що вона має зменшений хід клавіш. Проте, майже всі власники MacBook Pro і MacBook Air від неї буквально в сказі. Навіть якщо максимально акуратно використовувати ноутбук, в будь-який момент якісь окремі клавіші можуть почати залипати, а також, що найгірше, друкують два або навіть цілих три рази. При такому сценарії працювати за комп’ютером просто неможливо, в результаті чого «яблучної» корпорація здійснює безкоштовний ремонт.

Такий обходиться їй дуже дорого, тому що часто змінюють всю нижню частину ноутбука, а вона коштує близько 70% від вартості нового портативного комп’ютера. Зовсім недавно Apple в черговий раз поліпшила свою клавіатуру, проте і це не принесло очікуваного результату – власники нових MacBook Pro і MacBook Air як і раніше скаржаться на те, що клавіатура залипає, або ж друкують символи по кілька разів. У ряді випадків окремі клавіші можуть взагалі перестати працювати, тобто реагувати на натискання. Саме тому «яблучної» корпорація вирішила назавжди відмовитися від невдалої «метелики».

Як повідомив інсайдер Мін-Чі Куо, восени нинішнього року Apple представить абсолютно новий MacBook Pro, оснащений 16-дюймовим екраном. Новинка отримає нову «невбиваєму» клавіатуру з типом конструкції «ножиці», вивести яку з ладу виявиться просто неможливо. Навіть якщо раптом вона почне неправильно працювати, виявиться досить просто витрусити з неї весь бруд, або ж скористатися пилососом. Саме так можна було вирішувати будь-які проблеми з MacBook до 2015 року включно, коли в таких використовувалася конструкція клавіш «ножиці», проте від неї відмовилися в гонитві за нещасними долями міліметрів.

Відзначається, що після нової моделі і всі інші ноутбуки Apple отримають «невбиваних» клавіатуру, яку не доведеться продувати повітрям і чистити в сервісних центрах, щоб вона могла повноцінно працювати. Очікується, що новинка в особі MacBook Pro 16 обійдеться покупцям в $ 3000, а володіти вона буде найпотужнішим технічним оснащенням в історії всієї лінійки. Всі інші ноутбуки Apple, тобто інші розміри MacBook Pro і серія MacBook Air, перейдуть на новий тип надійної конструкції тільки в 2020 році. Залишається вірити, що проблем з новою клавіатурою дійсно не буде.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.