У Китаї нейромережу навчили розпізнавати собак по відбитку носа

Китайські програмісти з компанії Megvii створили додаток, який розпізнає собак по унікальному відбитку носа. Про це повідомляє видання Abacus News. 

Відбиток звіряється з базою вихованців, яких знайшли інші користувачі. За даними розробників, точність роботи програми становить 95% – вона вже допомогла господарям знайти 15 тисяч собак.

Щоб ідентифікувати домашню тварину, власнику досить сфотографувати ніс собаки під різними кутами за допомогою камери смартфона. На відміну від інших методів, таких як сканування зіниці або морди, малюнок носа є ключовою ознакою розпізнавання: він так само унікальний, як і людський палець при взятті відбитка, тому його можна використовувати для формування бази вихованців, пояснили в Megvii.

У Китаї додаток будуть використовувати не тільки для розшуку, а й для моніторингу «нецивілізованого змісту собаки»: наприклад, якщо господар вигулює вихованця без повідка або намордника; не прибирає за ним екскременти з вулиці.

У останні кілька років розпізнавання домашніх тварин стає все більш поширеним. У США сервіс Finding Rover також використовує технологію розпізнавання лиця, щоб знайти кішок і собак, які, як повідомляється, пропали без вісті.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.