Нова операційна система Microsoft повністю затьмарить Windows 10

В даний час найновішою і сучасною операційною системою на ринку є Windows 10, яку американська корпорація Microsoft випустила ще влітку 2015 року. З тих самих пір пройшло вже досить багато часу, за який ця платформа сильно застаріла, нехай для неї постійно і випускали великі апдейти майже кожні півроку. Втім, цій платформі прийшов кінець, так як її творці розробили нову ОС, яка повністю затьмарить собою десяту «вінду», а станеться це вже в найближчі кілька місяців. Йдеться про нову «легкої» платформі для комп’ютерів, планшетів, ноутбуків і багатьох інших електронних пристроїв, на яких вона зможе працювати без будь-яких складнощів.

У коді останньої збірки Windows 10 було виявлено згадку нової операційної системи, яка має назву Lite OS. Точно невідомо, кодове це найменування або остаточне релізний. Втім, це й не так важливо, тому що таке ніяк не впливає на якість підсумкового продукту. Нова платформа замінить собою Windows 10, тому що вона повноцінно працює з будь-якими додатками, створеними на базі Win32, PWA і UWP. Це робить її максимально універсальною, будучи здатною вирішувати будь-які завдання. Відомо, що в порівнянні з десятої «виндой» нова ОС виявиться значно простіше у використанні, тому що багато можливостей через неї приберуть, а інтерфейс так і зовсім вкрай сильно спростять.

 

Все це позитивно позначиться на досвіді її використання, проте на цьому список доступних нововведень не обмежиться. Справа в тому, що в Lite OS всіх користувачів чекає нове ядро ​​власної розробки Microsoft, за рахунок якого вся операційна система зможе працювати рекордно швидко, а це, безумовно, сильно порадує всіх користувачів, адже чим швидше працює електронний пристрій, тим більше різних завдань з його допомогою можна виконати за той чи інший період часу. Крім того, за рахунок фірмового ядра зросте загальна стабільність, тому що вся ОС зможе краще підлаштовуватися під пристрій, на яке вона встановлена.

З заміни операційної системи Windows 10 приберуть «живі плитки» і багато інших можливостей, що абсолютно точно порадує користувачів, тому що такими особливостями десятої «вінди» зараз навряд чи хтось задоволений. Навпаки, вони сильно заважають, споживаючи при цьому ще значна кількість системних ресурсів, які можна було б витратити на більш важливі цілі і потреби. Відомо, що для всіх користувачів ліцензійної версії існуючої ОС нова виявиться повністю безкоштовно, але лише протягом одного року з моменту релізу в фінальному стабільному вигляді. Її вихід очікується в першій половині 2020 року, але бета-версії стануть доступні вже в кінці нинішнього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.