Інфраструктура біткоіна спалює більше енергії, ніж ціла Швейцарія

Кембриджський університет розробив онлайн-інструмент Cambridge Bitcoin Electricity Consumption (CBECI), який в реальному часі показує навантаження біткоінів на мережі. Виявилося, йому потрібно 59,19 терават. Це більше середньорічного енергоспоживання Швейцарії (58,46 терават) і трохи менше витрат Чехії (62,34 терават).

Алгоритм заснований на моделі Марка Беванда і оцінює діапазон можливих значень. У формулі за замовчуванням використовуються показники найефективнішого обладнання, а кордони рахують за вартістю електроенергії.

CBECI показує також електричну потужність кріптомережі в гігаватах. Відповідно до алгоритму, на інфраструктуру біткоінів припадає 0,24% від усього енергоспоживання на планеті. Дані оновлюються кожні 30 секунд. 

Існує схожий інструмент – програма Bitcoin Energy Consumption Index показує, що енергоспоживання енергії кріптомережі постійно зростає. У 2019 витрата виросла майже в півтора рази за півроку. Тільки через біткоіни в атмосферу щорічно викидається близько 22 мегатонн вуглекислого газу. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.