Влада США попросили Facebook не поспішати із запуском криптовалюти

Конгрес США направив Facebook лист з проханням призупинити роботу над криптовалютою Libra і цифровим гаманцем Calibra, які повинні запуститися в 2020 році. Конгресмени хочуть упевнитися, що цей проект не створює ризиків національної безпеки.

До роботи над Libra соціальна мережа привернула ще кілька десятків компаній. У їх числі Mastercard, Visa, Spotify, eBay, Uber, Lyft, Vodafone, Andreessen Horowitz. Facebook не буде мати привілеїв: учасники асоціації рівні в прийнятті рішень щодо розвитку платформи. 

Партнери хочуть зробити нову криптовалюту глобальною. Забезпечувати її ліквідність будуть резерви асоціації (Libra Reserve). Ходити нова валюта буде не тільки в рамках Facebook: партнери заявляють, що Libra «надихне мільйони», надавши доступ до фінансових послуг без необхідності мати банківський аккаунт. 

Конгресмени у своєму листі висловлюють стурбованість тим, що Libra буде конкурувати з доларом. Facebook їм поки не відповів. До цього представники соціальної мережі говорили, що Libra потрібно регулювати так само, як і будь-який інший платіжний сервіс. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.