Огляд Cougar 700m EVO: дуже зручна и технологічна ігрова мишка

Миша-трансформер – підвид комп’ютерних мишей, які можуть змінювати свою форму і підлаштовуватися під різні хвати і вимоги користувача. Cougar 700m EVO одна з таких мишок, причому це вже її третє покоління. Крім регулювань форми і ваги, ця ігрова миша може похвалитися топовим сенсором Pixart PMW3389 з роздільною здатністю 16000DPI, крутим дизайном, RGB-підсвічуванням і 8 налаштованим кнопками. Детальніше про Cougar 700m EVO в цьому огляді.

Сама мишка нагадує роботів-трансформерів з нашого дитинства. І це по-своєму цікаво – на тлі аналогічної продукції аксесуар однозначно виділяється. Кольорове рішення повністю чорне, і особисто я б оживив його якимись червоними вставками. Але виробник очевидно вирішив, що суцільний колір зробить аксесуар більш стриманим і універсальним. Що ж, логіка в цьому є.

В цілому, дизайн вдалий, і не дивно, що Cougar експлуатує його вже в декількох поколіннях моделі 700M. Головна перевага тут в тому, що незвичайна конструкція аксесуара не вступає в протиріччя з ергономікою. Користуватися мишкою зручно, крім того, є можливість регулювання верхньої панелі. Її можна налаштовувати під себе, обертаючи спеціальний гвинт.

Діапазон регулювання, на перший погляд, не дуже широкий, але в умовах реального використання кожен міліметр різниці добре відчувається. Так що можливість налаштувати миша під себе – це суттєва перевага.

Також можна змінювати задню панель. У комплекті передбачений варіант на зміну, він більш компактний.

За габаритами Cougar 700m EVO – це типовий «середнячок». Миша підійде як для великої долоні, так і для маленької. У мене розмір долоні плюс-мінус середній, тому ніяких нарікань до габаритів аксесуара немає.

Головне питання, яке часто виникає до налаштованим мишкам з рухомими елементами, стосується надійності їх конструкції. У випадку з 700m EVO в конструкції використовуються міцні металеві елементи, які апріорі надійні. Найімовірніше, що з часом при адекватної експлуатації нічого не розбовтається і не зламається. У всякому разі у користувачів попередніх модифікацій 700M масових скарг на якість збірки і надійність ніколи не було.

Можливий як пальцевий, так і долонний хват, але особисто я віддаю перевагу перший варіант. Зручно, що бічні грані мають виражену фактуру, завдяки якій пальці не зісковзують.

На нижній частині аксесуара передбачено відразу шість тефлонових ніжок. У міру зношування їх можна замінити на аналогічні запасні з комплекту. Це однозначно продовжує термін служби Cougar 700m EVO.

Кабель в тканинної оплітці, він в міру жорсткий і кріпиться до миші не зовсім стандартним способом – не по центру, а з невеликим зсувом вліво. Однак на практиці цей нюанс не помічаєш.

Управління та регулювання ваги Cougar 700m EVO

Cougar 700m EVO – це відносно легка миша, базовий вага якої становить 105 м За допомогою комплектних тягарців можна збільшити масу ще на 16 грамів. У більш великовагової мишці для більшості користувачів немає необхідності. Вага кожного грузика – 4 г, що дозволяє користувачеві гнучко регулювати загальну вагу аксесуара.

Під основними кнопками знаходяться перемикачі Omron з заявленим ресурсом 50 млн спрацьовувань. Колесо прокрутки комфортних розмірів, воно досить велике і оснащується функцією натискання. Поверхня колеса прогумована, що підвищує зручність роботи з ним. Передбачена також клавіша швидкого налаштування DPI.

Користувач може зберігати до трьох профілів налаштувань під різні ігри, причому, всі ці профілі зберігаються безпосередньо в пам’яті аксесуара. Вони залишаться з вам, якщо ви змінюєте комп’ютер або граєте десь в іншому місці.

В цілому, гра з використанням Cougar 700m EVO залишає приємні враження. Курсор рухається плавно, без проскоків, натискання точні. Така миша буде відмінним вибором для екшенів, RPG і будь-яких інших ігрових жанрів, де важливою умовою успіху є швидкість реакції і точність прицілювання.

Кілька слів про підсвічування. Підсвічуються зон тут небагато, та й сама підсвічування досить стримана. Зате можна регулювати відтінок в рамках кольорової палітри RGB.

Оснащення і можливості

В основі мишки встановлений оптичний сенсор Pixart PMW3389 з високим рідним дозволом в 16000 dpi. Максимальне прискорення становить 50g, швидкість переміщення – до 10 м / с. Заявлена ​​частота опитування сягає 2000 Гц.В цілому, миша обіцяє бути вельми спритною і точної в роботі – таким собі ідеалом для проходження шутерів і екшенів. До слова, саме сенсором версія EVO відрізняється від інших мишок сімейства Cougar 700M – у них дозвіл набагато нижче.

При цьому виробник нікуди не прибрав точне підстроювання дозволу та інші фішки. Ви можете перетягувати бігунок з кроком в 50 dpi, а три найбільш підходящі вам варіанти зберегти як швидких установок. Крім дозволу сенсора, можна налаштовувати і інші параметри: прив’язку по осях X і Y, частоту опитування, кути і кожну з кнопок. Всі ці параметри можна зберегти окремо для кожного з трьох профілів і, що ще приємніше, зберігати їх можна не тільки на комп’ютері, але і прямо в мишці. Для цього в Cougar 700M Evo є 512 Кб власної пам’яті.

Крім того, в утиліті можна налаштувати підсвічування – зон світіння тут трохи, а ось варіантів кольору і режимів цілком достатньо. Ви можете вибирати з усього RGB спектра, і п’яти режимів (вважаючи з відключенням підсвічування). При цьому настройки доступні для кожної зони окремо: трисмуговий «індикатора» зліва і коліщатка прокрутки. До слова, сама утиліта оновлена, перероблена і візуально сильно відрізняється від того, що використовувалося в минулих моделях Cougar. Інтерфейс став ще більш простим і зручним, і за це виробнику окремий плюс.

Ну, а тепер про те, як поводиться мишка в грі. Завдяки рідному, а не задер штучно високій роздільній здатності, можна використовувати досить високі показники dpi. Миша адекватно поводиться на установках в 12-14 тисяч dpi, і тільки після цього стають помітні деякі артефакти ходу. Зривів і проскоків тут фактично немає, так само як і немає в підсумку тремтіння курсору на екрані. Швидкість пересування і реакції теж не підкачала, та й помилок в роботі маніпулятор не видав жодного разу. Простіше кажучи, Cougar 700M Evo відмінно підходить для ураганних екшенів і рпг, і з нею у вас виникне проблем з точністю прицілу.

 

В цілому Cougar 700M Superior залишає позитивні враження. Перш за все, це стосується загальної ергономіки та можливостей настройки геометрії корпусу. По частині зручності цього процесу, вона краще варіантів від тієї ж Tt eSPORTS Level 10, де потрібна окрема викрутка для підйому майданчики. Збірка і якість матеріалів теж на хорошому рівні. Звичайно, з роками, щось може трапитися з самим покриттям корпусу, але при активній грі, це нюанс майже всіх ігрових рішень. Максимум це будуть естетичні незручності, які з лишком перекриваються комфортом експлуатації.

 

Cougar 700M Superior технічні характеристики:

  • Тип сенсора: Avago ADNS-9800
  • Перемикачі: OMRON
  • Дозвіл: 12000 DPI
  • Процесор: ARM Cortex-M0
  • Частота опитування 1000 Гц
  • Час відгуку: 1 мс
  • Вбудована пам’ять: 512 КБ
  • Кількість кнопок: 8
  • Максимальне прискорення: 30G
  • Довжина кабелю: 1,8 м
  • Габарити: 127x83x38 мм
  • Вага: 110 г
  • Постачальник: EDG Group
  • Ціна: $ 75

Оцінка:

  •  Можливість настройки
  • Якість збірки
  •  комплектація
  •  ціна

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.