Новий протокол зв’язку від Oppo дозволить дзвонити і спілкуватися без підключення до інтернету

Oppo на виставці MWC 2019 в Шанхаї анонсувала нову запатентовану комунікаційну технологію, що дозволяє дзвонити або спілкуватися на середніх відстанях без використання стільникових мереж, Wi-Fi або Bluetooth. 

Протокол називається MeshTalk і являє собою децентралізовану локальну систему (LAN), яка може охоплювати до 3 кілометрів або більше при наявності пристроїв для поширення сигналу. По суті, пристрої Oppo будуть створювати спеціальні локальні мережі в широкій області та обмінюватися даними один з одним без необхідності використання станцій зв’язку. 

Компанія стверджує, що MeshTalk не робить істотного впливу на час автономної роботи, щоб смартфони як і раніше могли працювати з протоколом навіть в надзвичайній ситуації, наприклад, на концерті або після приземлення в аеропорту. Технологія пропонує рішення для таких сценаріїв, в яких інші мережеві підключення недоступні, пояснюють представники Oppo.

Іноді користувачі стикаються з екстремальними ситуаціями, коли немає взагалі покриття мережі – наприклад, коли ви просто прилітаєте в аеропорт в іншій країні, або коли ви відправляєтеся в подорож по бездоріжжю. Технологія MeshTalk пропонує рішення для сценаріїв, в яких інші мережеві підключення недоступні.

Технологія знадобиться в місцях, де важко знайти надійне з’єднання, а також для додатків, які використовують передачу даних середнього радіусу. З цією метою компанія заявляє, що планує ще більше знизити енергоспоживання MeshTalk і підвищити його стабільність за рахунок підвищення швидкості передачі та рівня сигналу.

На даний момент неясно, чи буде протокол працювати з існуючими смартфонами Oppo. Зараз проект тільки на стадії тестування, тому про його подальшу долю нічого невідомо.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.