Oppo представила перший у світі смартфон у якого камера під дисплеєм

У Китаї почалася найбільша в Азії виставка мобільних технологій GSMA Mobile World Congress Shanghai 2019, де компанія Oppo представила нові рішення для більш комфортного користування смартфонами, в тому числі, прототип пристрою з підекранною фронтальною камерою. 

Як розповіли представники Oppo, дисплей використовує спеціальний прозорий матеріал, який працює з модифікованою піксельною структурою, щоб світло могло надходити до камери. У дисплеї прототипу немає ніяких вирізів, але при запуску камери у верхній частині екрану з’являється чорна смуга.

У пристрої під певним нахилом можна побачити область камери, але в повсякденному досвіді вона не буде помітна користувачам. На їхню думку, фотографії, зроблені на прототип, вийшли «мильними», занадто яскравими і з неприродними кольорами.

Виробник зізнався, що розміщення камери під екраном неминуче знижує якість знімків, однак, у майбутніх смартфонах Oppo працюватимуть алгоритми, які налаштовані на апаратне забезпечення для вирішення цієї проблеми. Очікується, що якість фотографій комерційних смартфонів компанії з даною технологією будуть «нарівні зі звичайними пристроями».

Oppo не назвала дату виходу першого флагмана, який може отримати підекранну фронтальну камеру, проте, повідомила, що станеться це «в найближчому майбутньому». Компанія часто демонструє основні технології на виставках у вигляді прототипу, перш ніж представляти їх в комерційних продуктах.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.