MIUI стає схожа на звичайний Android

У MIUI Launcher нарешті з’явилося меню додатків і функція App Shortcuts для доступу до швидких дій по довгому тапу по ярлику.

Фірмовий інтерфейс смартфонів компанії Xiaomi традиційно позбавлений меню додатків – всі встановлені програми розміщуються на головному екрані. Тому ті користувачі, які звикли до класичного меню Android, змушені покладатися на сторонні лаунчер. У минулому році Xiaomi додала таку можливість в POCO Launcher, а тепер тестує аналогічну функцію в MIUI.

В останній альфа-версії MIUI Launcher з індексом 4.10.6.1025-06141703 з’явилося меню додатків. Судячи з перших скріншотів, для його виклику в панелі швидкого запуску розташовується відповідна кнопка. У ньому, як правило, є поділ на «Недавні додатки» і «Всі програми», а також стрілочка вгорі для того, щоб згорнути меню.

Щоб активувати це меню, необхідно зайти в «Налаштування», потім «Додатково» і знайти неперекладену опцію на китайській мові, мабуть означає стартового екрана. Там буде сторінка з варіантами розміщення вмісту робочого столу. Так це виглядає на скріншотах.

Крім меню додатків, MIUI Launcher отримав ще одну функцію, притаманну стоковому Android – App Shortcuts, що вперше з’явилася в Android 7.0 Nougat. Це особливий механізм роботи з додатками, який дозволяє отримати прямий доступ до швидких дій при довгому натисненні на ярлик програми для виконання певних завдань. На поточний момент App Shortcuts в MIUI працює не завжди гладко і стабільно, тому рекомендується почекати фінального релізу або хоча б бета-версії

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.