Foxconn забезпечить виробництво iPhone за межами Китаю в разі санкцій

Глава відділу напівпровідників Foxconn Юн Лю розповів на зборах для інвесторів, що компанія буде підтримувати Apple в разі необхідності скоригувати виробництво через торгові розбіжності США і Китаю.

Foxconn – головний виробник iPhone. За словами Лю, 25% виробничих потужностей знаходиться за межами Китаю, чого вистачить у разі китайських санкцій. На даний момент Foxconn інвестує в створення фабрик в Індії.

Аналітик Strategy Analytics Ніл Моустон вважає, Foxconn буде потрібно одна або дві великі фабрики для обслуговування потреб Apple. Якщо виробник виділить свої потужності для американської компанії за межами Китаю, то замовлення інших клієнтів можуть бути відкладені.

До перегляду ланцюжка виробництва iPhone може привести вступ в силу підвищення тарифів на 25%, що відбудеться в кінці червня. Нові мита будуть застосовуватися до оптових цін на смартфони, ноутбуки та планшети, імпортовані з Китаю в США. Apple доведеться підвищити вартість товарів на 9-16%, що викличе падіння попиту на 10-40%. Компанія може покрити різницю сама: тоді Apple чекає падіння вартості акцій.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.