Ноутбук з найнебезпечнішими вірусами виставлений на аукціон

Старий нетбук з шістьма вірусами є твором мистецтва під назвою «Сталість хаосу», створеним китайським художником.

Самі найбільші твори мистецтва часто мають складну історію або перед історію своєї появи на світло. Проте ще жодне з них не представляло небезпеку для власника. «Persistence of Chaos» ( «Сталість хаосу») може виявитися якраз таким винятком. Це своєрідна інсталяція, створена китайським художником Гуо Про Донг (Guo O Dong), яка являє собою звичайний ноутбук з шістьма найнебезпечнішими в світі вірусами. Він безпечний доти, поки ви не підключіться до мережі або не встаючи в нього USB-носій.

За словами автора «Persistence of Chaos», головною метою було показати фізичну ймовірність абстрактних загроз, що створюються цифровим світом. Цю роботу замовила компанія DeepInstinct, що спеціалізується на застосуванні штучного інтелекту і глибокого навчання в кібербезпеки.

«У нас є уявлення про те, що відбувається в комп’ютерах насправді не здатне вплинути на нас, але це абсурд. Віруси, які використовуються нарівні зі зброєю, можуть впливати на електромережі або громадську інфраструктуру і завдавати істотної шкоди », – каже Гуо Про Донг.
Ноутбук з найнебезпечнішими вірусами виставлений на аукціон. Його поточна ціна – 1,2 млн доларів

В інсталяції використовується 10,2-дюймовий нетбук Samsung NC10-14GB 2008 року випуску, заражений вірусами ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, DarkTequila, BlackEnergy і WannaCry. Останній є відмінним прикладом того, як цифрові атаки завдають фізичної шкоди. В цілому, всі ці шість вірусів дуже небезпечні, сума збитку від них, за оцінкою художника, становить 95 млрд доларів.

Зараз ноутбук виставлений на аукціон, його поточна ставка – 1,2 млн доларів, термін завершення – 27 травня. За пристроєм можна спостерігати в режимі реального часу на Twitch.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.