Huawei не зможе використовувати карти microSD в майбутніх смартфонах

SD Association заборонила Huawei використовувати карти SD і microSD в будь-якому зі своїх продуктів. Китайська компанія пропала з списку учасників асоціації.

SD Association – це некомерційна організація, яка контролює стандарти для продуктів SD. Якщо компанія не є членом організації, то вона не може офіційно виробляти гаджети з цими стандартами. 

Представники Huawei розповіли виданню Android Authority, що карти microSD як і раніше будуть працювати в уже існуючих смартфонах і планшетах. Чи вплине це на майбутні пристрої, компанія коментувати відмовилася.

Імовірно, Huawei може сама відмовитися від використання SD-карт. У жовтні 2018 року компанія представила власну карту Nano Memory з об’ємом пам’яті до 256 ГБ і швидкістю передачі даних 90 МБ / с. 

Бойкот китайської корпорації оголосили й інші компанії: MicrosoftARM та інші. У свою чергу, Google не тільки відключає смартфони Huawei від своїх сервісів, але також прибирає всі згадки про них – всі пристрої Huawei пропали зі списку рекомендованих пристроїв сайту Android Enterprise, програми Android Q Beta і офіційного сайту операційної системи.

Як зазначає 9to5Google, Huawei Mate 10, P10, Mate 20 і планшет MediaPad M5 були одними з пристроїв, зареєстрованих в програмі. Імовірно, вони були прибрані, тому що більше не зможуть отримувати оновлення безпеки.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.