Зміни в клавіатурі MacBook Pro (2019) мінімальні

Фахівці сайту iFixit, відомого оглядами нутрощів різних пристроїв, розібрали новий MacBook Pro 15 з Touch Bar.

Apple анонсувала використання нових матеріалів у механізмі клавіатури-«метелика», з якою у користувачів виникають проблеми. У iFixit вирішили з’ясувати всі нововведення.

Прозора кришка, яка розташовується відразу під пластиковою клавішею і передає натискання на металевий світч, тепер виконаний з іншого матеріалу. Для цього iFixit провели інфрачервону спектроскопію з перетворенням Фур’є. Згідно з дослідженням, в моделях 2018 року використовується поліацетилен, а у свіжих MacBook Pro – поліамід, відомий як нейлон.

Світч під цим елементом, який і реєструє натискання, теж дещо змінився. Apple використовує або новий сплав, або нову технологію термообробки деталі, можливо, все разом.

iFixit оцінив ремонтопридатність ноутбука в 1 бал з 10, як і минулорічний MacBook Pro. Відзначається використання клею, що не дозволяє замінити деталі окремо, а також те, що процесор, ОЗУ і накопичувач припаяні до материнської плати.

Клавіатура-«метелик» використовується в MacBook починаючи з 2015 року. Власники стали масово скаржитися на залипання клавіш, після чого Apple внесла цю проблему в програму із безкоштовного ремонту і помістила під кнопки силіконову прокладку починаючи з моделей MacBook Pro 2018 року. Однак, і це не допомогло.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.