Що Apple покаже на конференції WWDC 2019. Головні витоки і чутки

3 червня в Сан-Хосе стартує Всесвітня конференція розробників Apple, на якій будуть представлені відновлення операційних систем, і, ймовірно, деякі пристрої. Розповідаємо, чого варто очікувати від WWDC 2019.

iOS 13

Ще в березні Apple опублікувала на сайті, присвяченому заходу, кілька зображень з неоновими персонажами Animoji на темно-синьому тлі. Ймовірно, це пов’язано з  найочікуванішим нововведенням в iOS 13: темним режимом інтерфейсу. У 2018 році компанія вже впровадила темний режим в macOS Mojave, тому вона цілком може додати цю опцію і в мобільну ОС. 

Максимум змін із виходом iOS 13 отримають планшети Apple. Розробники і аналітики припускають, що до iPad можна буде підключати мишку. Додаток для роботи із зовнішніми накопичувачами, ймовірно, отримає додаткові функції. Крім цього, в Мережі ходять чутки про появу функції, яка дозволить використовувати iPad в якості зовнішнього монітора для комп’ютерів Mac. Ще очікується, що Apple змінить багатозадачність в планшетній версії iOS 13. 

Серед інших очікуваних змін, можна виділити:

  • Розширені настройки камери в додатку;
  • Новий дизайн вхідних викликів;
  • Always on display;
  • Новий додаток для пошуку пристроїв;
  • Завантаження файлів в Safari;
  • Можливість скачування додатків важче 150 Мб через стільникову мережу.

На жаль, iOS 13 не отримають такого типу пристосування: iPhone 5S / SE / 6/6 Plus, iPod touch шостого покоління, iPad mini 2 і 3, а також iPad Air. 

macOS 10.15

Ходять чутки, що Apple перенесе частину додатків з iOS в macOS 10.15 (наприклад, додаток «Команди Siri»), при цьому корпорація може розбити додаток iTunes на три незалежних: TV, «Музика» і «Подкасти». Основною зміною в macOS 10.15 стане надання доступу стороннім розробникам до проекту Marzipan, який дозволяє розробляти крос-платформенні додатки для iOS і macOS. Крім того, Apple може відмовитися в macOS від підтримки 32-бітних додатків. 

watchOS 6

Можливо, в watchOS 6 з’являться нові циферблати, розширення і деякі функції, пов’язані зі здоров’ям. Також, Apple може представити оновлений App Store для смарт-годинників з великою кількістю додатків. 

Багато власників Apple Watch мріють, що Apple нарешті дозволить стороннім розробникам створювати циферблати, проте, цього може не статися.

Mac Pro

WWDC 2019 – дуже вдалий час для анонсу Mac Pro, оскільки, розробники, присутні на заході, є цільовою аудиторією цього продукту. 

One more thing … 

Apple також може анонсувати 6K-дисплей, чутки про який ходять з початку року, або оновити iMac Pro, додавши конфігурації з процесорами Intel 9-го покоління.

Всесвітня конференція розробників Apple стартує 3 червня. Ми розповімо про все найцікавіше, що на ній відбудеться. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.