Користувачі масово позбуваються від смартфонів Huawei

Не секрет, що у кожної людини є свої власні смаки та уподобання, і дуже часто покупці роблять неправильний вибір при покупці собі смартфона або якогось іншого гаджета. Як підсумок, вже через кілька тижнів після початку використання від такого гаджета хочеться позбутися, так як він зовсім не радує, хоча навпаки повинен. У такому випадку люди продають колишню у використанні техніку, розміщуючи оголошення на спеціальних майданчиках, найпопулярнішими серед яких в Україна є «OLX» та bigl. За останні 48 годин на таких з’явилося дуже багато оголошень про продаж телефонів Huawei, в тому числі під брендом Honor.

Як стало відомо від офіційного представника сервісу «OLX», за минулі дві доби користувачі опублікували на 11% більше оголошень про продаж смартфонів Huawei і Honor, ніж зазвичай. Крім того, кількість запитів користувачів про телефонах даних виробників скоротилася на цілих 7%, тобто вкрай відчутно. Чим більше пропозицій про продаж, тим нижче «продавцям» доводиться встановлювати ціни, і тим вигідніше все це для покупців. При цьому, близько 50% запитів припадають на смартфони P30, P20 і Mate 20.

Жителі України, також як і громадяни багатьох інших країн світу, масово позбуваються від смартфонів Huawei і Honor через введені відносно даних компаній санкцій. Через них вже з 19 серпня 2019 року на продукції від даного виробника електроніки перестануть працювати сервіси Google, включаючи додатки Chrome, YouTube і Gmail, а операційна система Android не отримуватиме апдейти. Все це обернеться справжнісінькою катастрофою для більшості людей, які втратять навіть доступу до магазину Google Play.

На тлі всього цього, що очевидно, росіяни відмовляються від смартфонів китайської корпорації, причому чим ближче будуть санкції, тим нижче виявляться ціни на всю продукцію Huawei. За підрахунками видання Tehnofan.com.ua, за тиждень всі телефони від даного виробника стали на різного роду майданчиках з продажу б / у техніки дешевше на 5 – 10%. Чим більше людей будуть їх продавати, і чим менше захоче собі такі купувати, тим нижчими виявляться ціни на продукцію даного виробника з Китаю, довіра до якого з боку користувачів по всьому світу сильно підірвано.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.