Фірмові аксесуари від Apple скоро подорожчають

Зарядні пристрої Apple, а також чохли для iPhone і iPad скоро можуть стати дорожчими. Це пов’язано з підвищенням мит на імпорт з Китаю.

Офіційні ціни на ці аксесуари не змінювалися з вересня 2018 року, коли вступив у силу 10% тариф на імпорт товарів з Китаю. При цьому велика частина продуктів Apple, таких як iPhone, AirPods і Apple Watch, були звільнені від мит.

Минулого тижня Дональд Трамп погрожував підвищенням тарифів з 10% до 25% на імпорт з Китаю, через що Apple втратила 30 мільярдів доларів. У п’ятницю нові тарифи вступили в силу.

У відповідь Китай оголосив про підвищення цін на американські товари на суму 60 мільярдів доларів. Нові умови повинні вступити в силу 1 червня. Ставки будуть варіюватися від 5% до 25% і поширюватися на природний газ, нафтохімічні продукти, соєве та арахісове масло.

Оскільки, Apple отримує величезні прибутки з продажу аксесуарів, залишається невідомим, наскільки скоротиться націнка на їх собівартість. Щоб компенсувати витрати на мита, корпорація може переконати постачальників зробити знижки на комплектуючі або навіть перенести виробництво за межі Китаю. Другий варіант, імовірно, буде дорогим і дуже тривалим для Apple.

Як відомо, Foxconn і Pegatron працюють над виробництвом iPhone в Індії. Але масштаб індійського виробництва навряд чи досягне китайського рівня в найближчому майбутньому.

Крім того, у вересні Apple звернулася до торговельного представника США Роберта Лайтхайзера із заявою, в якій попередила, що пропоноване зростання тарифів у кінцевому підсумку призведе до зростання цін для споживачів в США.

Таким чином, Apple доведеться або змиритися зі зниженням прибутку з продажу аксесуарів, або підняти ціни на цю категорію продуктів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.