Xiaomi залишила без прошивки MIUI 11 безліч смартфонів

Не секрет, що десятки мільйонів власників смартфонів і планшетів від компанії Xiaomi чекають релізу прошивки MIUI 11. Очікується, що нова операційна система для мобільних пристроїв отримає підвищену швидкість роботи, підтримку темного інтерфейсу, збільшення автономності, абсолютно новий екран блокування, а також ряд інших нововведень, одним з яких стане більш надійна система захисту.

Само собою, що не обійдеться в прошивці MIUI 11 і без нових можливостей, але яких саме – невідомо, так як інформації з цього приводу в глобальній мережі поки що немає, але зате є інші не менш цінні і корисні відомості. На офіційному форумі розробників Mi Community з’явилася сторінка, присвячена таким моделям мобільних пристроїв, які ніколи не оновляться до нової операційної системи. Її основою щонайменше повинна стати платформа Android 7.1 Nougat, тому всі телефони бренду, які виявляться оновлені до даного ПЗ, можуть розраховувати щонайменше на цю ОС.

Як стало відомо від офіційного джерела, без нової операційної системи залишилися такі моделі мобільних пристроїв Xiaomi, як Redmi Note 4 (MediaTek), Redmi 3S, Redmi 3X, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi Note 3 і Redmi Pro. Крім того, розраховувати на її реліз не варто власникам Mi 3, Mi 4 і Mi 5, тому що ці телефони також не отримають прошивку MIUI 11. Розробники ніяк не пояснюють, чому вони вирішили прийняти таке рішення і відмовитися від підтримки даних мобільних пристроїв, але провиною всьому цьому, швидше за все, є слабке технічне оснащення.

Окремо варто виділити модель Redmi Note 4, яка в версії з чіпом Qualcomm djyf оновиться до MIUI 11, а ось власники даного телефону на базі процесора від MediaTek виявляться змушені використовувати застаріле ПЗ, тому що нова операційна система для такого смартфона абсолютно точно не вийде. Очікується, що перші тестові збірки нової ОС почнуть випускатися вже в червні нинішнього року, тоді як реліз фінальної стабільної збірки, в залежності від телефону, трапиться в період між вереснем і груднем.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.