Чому Xiaomi Mi Band 3 відключається від Android: вирішення проблеми

Одна з найпоширеніших скарг користувачів Mi Band – постійні від’єднання. Браслет втрачає зв’язок з телефоном, а якщо з розриву проходить більше 24 годин, то ще й втрачає дані про кількість пройдених кроків і фазах сну (внутрішня пам’ять пристрою обмежена).


Проблему описують по-різному. У кого-то браслет від’єднується в абсолютно випадкові проміжки часу, у інших же зв’язок втрачається відразу при закритті програми Mi Fit. Що цікаво, у користувачів iPhone такі проблеми з Mi Band практично не виникають. Так що страждають переважно користувачі бюджетних Android-телефонів.


Насправді, щоб уникнути діськоннектов, досить дотримуватися двох простих правил:

 

1. Дати додаток Mi Fit дозвіл на роботу в фоні.

2. Ні в якому разі не закривати Mi Fit в меню багатозадачності.

 

Справа в тому, що для постійної синхронізації Mi Fit запускає на телефоні невеликий фоновий сервіс, який періодично запитує поновлення з браслета. Якщо у додатки не буде прав на роботу у фоновому режимі, сервіс буде працювати тільки коли додаток Mi Fit активно.


Друга проблема стосується розумників, які в 2019 році продовжують постійно закривати всі програми з меню багатозадачності. І як тільки ви викидаєте з цього меню Mi Fit, примусово завершує роботу і фоновий сервіс. Так робити не потрібно.


Правда, сумніваємося, що цих людей щось може переконати. Про те, що постійне закриття додатків не тільки не поліпшує роботу телефону, а негативно впливає на швидкість завантаження і час життя від батареї, говорив навіть один з керівників Google. Але тисячі людей все одно продовжують це робити.

 

Інші користувачі можуть зіткнутися з розривами не зі своєї вини, а через слабку продуктивності смартфона. На девайсах з малою кількістю оперативної пам’яті при навантаженнях телефон може автоматично припиняти роботу Mi Fit в фоні.

Користувачам MIUI і EMUI уникнути цього досить легко: достатньо «залочити» Mi Fit в пам’яті через меню багатозадачності. Після цього додаток перестане вилітати і можна буде насолоджуватися повноцінним експірієнсом Mi Band.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.