Google хоче продавати товари через YouTube

На даному етапі компанія тестує додавання в відео посилань з товарами з сервісу покупок Google Express.

Google розглядає варіанти збільшення чистого прибутку в сервісі YouTube. Один з них пов’язаний з розміщенням партнерських посилань з різними товарами в самих відео. За даними видання The Information, зараз пошуковий гігант проводить тестування нової функції.

Джерело стверджує, що таке нововведення можна помітити в відеороликах Nike, там відображаються товари і їх вартість. Якщо користувач клацне по такому посиланню, то його перенаправляють на сервіс покупок Google Express, де він зможе придбати рекламований товар. Останнім часом все більше компаній приєднуються до майданчика Google Express, а на початку цього року пошуковий гігант почав тестувати рекламу товарів в пошуковій видачі картинок. Не виключено, що на такий крок Google спонукали успіхи Amazon, яка суттєво наростила прибуток в рекламному бізнесі.

У цьому місяці Google планує провести захід під назвою Google Marketing Live, де будуть представлені рекламні продукти, а також конференцію розробників Google I / O, тому найближчим часом можна очікувати офіційного анонса, пов’язаного з рекламою товарів на YouTube.

До слова, раніше у компанії були спроби реалізувати подібні ініціативи. Так, в минулому році Google дозволила авторам додавати під своїми відео посилання на товари, що по суті стало передумовою до нинішніх змін. Як би там не було, компанії слід бути обережною в сфері електронної комерції, враховуючи, що за останні два роки антимонопольні органи вже не раз штрафували Google на мільярди доларів за зловживання своїм становищем на ринку онлайн-реклами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.